Annonce

Annonce

Gråd og børn


6. marts 2022

Når det lille barn græder, så fortæller dit barn dig, at det ikke har det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser, vil du lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan du skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder, og det kan være rigtig hårdt. Som forælder er der naturligt ikke noget, du hellere vil end at trøste og hjælpe dit barn, og der opstår let en følelses af magtesløshed, når barnet bare græder og græder, ...


Annonce

... og intet synes at hjælpe.

Det er dog meget vigtigt, at du bevarer roen og ikke lader dig slå ud. Jo mere rolig du er, jo mere rolig vil dit barn ofte også være. Det kan være rigtig svært at bede om hjælp, men hvis du har svært ved at bevare roen, så vær ikke bange for at bede om hjælp og få nogen til at tage over, imens du f.eks. går en tur, eller måske får sovet lidt.

Gråd kan også være et signal om sygdom og skyldes måske, at dit barn har ondt. Derfor skal du altid kontakte lægen, hvis du synes, at dit barn græder meget, eller hvis du tænker, at der kan være noget galt med dit barn.

Hvis du synes, dit barn græder meget, kan du også altid drøfte det med din sundhedsplejerske.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce