Annonce

Annonce

Brev:

Lidt svært med putning


14. december 2015

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Lidt svært med putning

Hej igen Helen

Denne gang har jeg spørgsmål angående lillebror M på 4 ½ måned.
Lige kort om ham… M er en skøn og glad dreng. Han er født 38+4. Jeg havde en god graviditet og en ditto god, ukompliceret fødsel. Fødselsvægt 3950 g fordelt på 50 cm. Jeg ammede ham fuldt de første 3 måneder, nu er han på flaske. Han spiser godt og ligger en kurve over gennemsnittet.

Han har hele tiden været et relativt ”nemt” barn. En lille rolig fyr der sover godt både dag og nat. Han bliver puttet til natten kl.20/21, får en flaske ca. kl.2 og sover til næste morgen kl.6/7.

Jeg kan dog også mærke nu hvor han er blevet ældre, at der skal altså ske noget. Han skal stimuleres mere og keder sig lidt hurtigere end tidligere. Han er enormt nysgerrig og vil gerne mere end han formår (motorisk). Han er vild efter at stå eller sidde hvis han kan komme til det.

Min problematik omhandler putningen. Hans søster var meget nem at putte da hun var på samme alder. Hun fik en flaske (faldt ofte i søvn midt i flasken), blev bøvset af, lagt i sengen med sutten og så var hun væk. Sådan er det ikke helt med M. Han er aldrig faldet i søvn under flasken, han kan godt ligge med øjnene halvt åbne, men han vågner op når flasken er tom og ofte afviser han selv.

Lige nu foregår ...


Annonce

... putningen sådan at når han begynder at gabe, gnide øjne og pyldre går vi ind i soveværelset, skifter ble og slukker lyset, hvorefter han får sin godnat flaske (ca. 200 ml.)
Derefter bliver han puttet i tremmesengen med sin nusseklud, dyne og en sut (som han dog ikke altid vil have). I starten ligger han lidt kigger og derefter bliver han utilfreds, sparker med benene og græder.

Hvis det ikke hjælper at berolige ham i sengen, tager jeg ham op og når han er rolig prøver vi igen og det kan fortsætte et stykke tid. Når der er gået en halv time med det opgiver jeg og svøber ham i dynen og prøver at vugge ham til ro. Det lykkedes for det meste, men til at starte med protestere han mod at blive svøbt. Jeg synes også det er lidt hårdt for ryggen, nu hvor han er blevet så stor, men jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal få ro på ham, jeg har jo ikke længere amningen som kunne gøre tricket og flasken gør ham sjældent døsig nok… Har du et forslag?

Jeg har luret lidt på dine svar til andre og der skriver du at de ikke skal ligges vågne i seng, men det er lidt svært når nu flasken ikke kan få ro på ham.

Skal jeg se tiden an og så bare vugge ham i armene når han skal sove? Ellers måske var det en idé med brio bedrockers? Hvad tænker du?

Hilsen mor til M.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Amning | 4 mdr.

En enkelt flaske

Kære Helen. Min datter er knapt 4 måneder, og jeg fuldammer hende. Om et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Medicin

Et lille barn må aldrig få medicin uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter. Du skal altid følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage så er det vigtigt at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt risikerer du at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende. Evt. med en lille...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annoncer

Annonce