Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse ifm. renlighed


1. april 2014

Kategori:
Alder:
2 år, 7 mdr.

Forstoppelse ifm. renlighed

Kære Helen,

Vores store pige besluttede for ca. en måneds tid siden, at hun skulle bruge underbukser. Der var hun præcis 2 et halv år. Jeg havde tænkt mig at vente, til det blev sommer, og det var også kun 2 mdr efter hun blev storsøster, men når det nu var hendes egen ide, kunne vi godt lade hende forsøge. Der var en del uheld lige i starten, hun var måske ikke helt klar over, at trusser betyder man skal gå på toilettet hele tiden! Men hun fandt hurtigt ud af det og ville altså ikke gå med ble. "Nu bruger jeg UNDERBUKSER!" Allerede i løbet af den første uge var hun tør om natten, men vi gav hende lige et par ekstra uger med natble før vi droppede den også, og der har der kun været 2 uheld. Hun har kun sjældent brug for at komme ud og tisse om natten, kan ellers holde sig til morgen.

Alt det for at sige, at jeg tror, at hun rent faktisk var klar og vi er ved at være ovre det med uheldene. Men der er så lige det med afføring. Da hun gik med ble havde hun normal afføring dagligt, en gang imellem kunne hun springe en enkelt dag over, men der har ikke tidligere været problemer med hård afføring eller besvær med at komme af med den. Der har været en overgang med, at hun helst ville stå, ligesom da hun gik med ble, og hun kom også til at lave det i bukserne et par gange. Nu er vi så gået over til en anden rytme: hun går et par dage, hvor hun tilsyneladende ikke mærker afføringstrang, og så begynder optrækket til, at hun skal komme af med noget. Det kan tage lang tid, hvor hun hyppigt siger "nu laver jeg lort!" og så farer vi enten ud på toilettet eller ud til potten. Så kommer der ikke noget. Så ...


Annonce

... går der alt fra et par timer til få minutter og så "nu laver jeg lort!" og hele showet igen. Det virker som om at hun undertrykker trangen når hun sætter sig ned. (I øvrigt har hun ikke bedt om at få ble på for at lave.)

På et eller andet tidspunkt, så kommer det, (og så kan man godt se det, for hun går helt i panik og ikke kan bevæge sig). Her sveder hun og ryster, og hun vil gerne have, at vi holder om hende, og helst sidde på potten (det er fint med os). Desværre gør det også ondt, hvilket ikke er overraskende, når det kun er 1-2 gange om ugen. Afføringen er lidt hård men ikke knoldet, men alligevel får hun nogle smårifter og der kommer lidt blod på papiret.

Jeg er ikke rigtig sikker på, hvordan jeg kan støtte hende til at genvinde hendes tidligere afføringsmønster. Hendes kost har ikke ændret sig, og hun er fint aktiv i hverdagen, og drikker fint. Vi har prøvet at sætte hende på potten og sidde sammen med hende og læse historier, men det hjælper ikke. Når hun endelig er i gang har jeg prøvet at forklare hende, at hun skal slappe af i numsen og presse med maven, men jeg ved ikke om hun forstår det.

Nu er vi nået til der, hvor hun her til aften har siddet på toilettet (hun har et lille bræt der sidder ovenpå det store toiletbræt) i en 20 minutters tid, og en gang imellem grædt over, at det gjorde ondt i numsen, men uden resultat. Jeg er bange for, at det kommer ud i en selvforstærkende cirkel. Skal jeg give hende en masse svesker hver dag, eller skal hun have laksantia i en periode, indtil hun finder ud af, at det ikke er farligt, eller skal vi bare se det an lidt mere - hjælp!

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annoncer

Annonce