Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan sige nej, så det forstås?!


18. juni 2014

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Hvordan sige nej, så det forstås?!

Hej Helen

Endnu en gang tusind tak for dit sidste svar, som handlede om hvorvidt jeg kan tage afsted på ferie alene og lade far og søn blive hjemme. Der var mange gode råd, som jeg kunne bruge. Jeg har ikke afgjort det endnu, og trækker det helt til ugen inden, så jeg kan komme hjem og vurdere, hvordan det har været at være væk på venindeweekend inden.

Nå, men til et nyt spørgsmål.

Vores søn trives rigtig godt og er fuld af krudt. Men vi har et problem i forhold til at han "stikker af". Hjemme hos os har vi hæk og stakit om haven, så det er ikke noget problem. Og når vi er ude med hans løbecykel, bliver han også pænt inde på fortovet, og får lov til at løbe ca 50 meter foran når der ingen trafik er. Det går fint.

Men når han er på tur med dagplejen, vil han gerne stikke af, og har gjort det senest i dag, hvor vores dagplejemor først fanger ham, da han er midt ude på en lille landevej. Hun skælder ham så ud (hun er ellers en meget mild kvinde, men min kæreste, som hentede ham i dag genfortæller, at vores søn derefter godt var klar over at han havde gjort noget galt, og ville blive/sidde ved dagplejemoren efterfølgende).

For 2 dage siden var han på besøg med dagplejen i børnehaven, som ligger ud til en villavej, som ligger meget tæt på et trafikeret hovedvej. Der opdagede en af ...


Annonce

... pædagogerne at han var ved at klatre over stakittet, hvilket han selvfølgelig ikke må, og hun skældte ham kraftigt ud, hvorefter han græd voldsomt/skreg og skulle over til dagplejemoren og trøstes.

I går, da jeg skulle hente ham til noget fælles dagpleje-tamtam, kravlede han over et improviseret lille stakit, mens jeg talte med nogle andre forældre. Da jeg opdagede det og kaldte på ham, griner han bare og synes det er en leg, og løber videre om på den anden side af huset. Jeg løber efter ham, tager ham i armen, sætter mig ned i hug, og siger til ham, at han IKKE må løbe, når jeg siger han skal komme, og at han ikke må klatre over stakittet. Han griner bare og vrider sig for at komme videre.

Hvordan skal vi trænge igennem til ham? Det gælder også mange andre ting - han hører trods alt også efter en god del af tiden. Min kæreste og jeg har meget forskellig holdning. Min kæreste vil gerne tale vredt og bebrejdende og med hævet stemme, mens jeg har virkelig svært ved at blive vred, og jeg sætter mig ned og taler til ham, siger til ham hvad jeg IKKE vil have han gør og prøver at få øjenkontakt. Men uanset om det er min kærestes taktik eller min, så virker det øjensynligt ikke.

Kan det virkelig passe at vi skal råbe? Håber du har nogle gode råd og betragtninger, som du plejer :o)

De bedste hilsner
M

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce