Annonce

Annonce

Brok (hernie)


21. november 2011

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at operere. Navlebrok skyldes en medfødt svaghed i bugmusklerne, som derfor ikke kan holde tarmene ordentligt på plads. Er du i tvivl, så lad lægen se på det for en sikkerheds skyld.

Der findes også en mere sjælden form for brok, nemlig lyskebrok, som rammer omkring 1% af alle børn og stort set kun ...


Annonce

... drengebørn. Dette ses hyppigere hos for tidligt fødte børn end hos børn født til tiden.

Lyskebrok kan være som en bule, der kommer og går i lysken, uden at det giver større gener. Men det kan også være smertefuldt, fordi det bliver klemt og derved mangler blodforsyning. Igen er det vigtigt at brokket trykkes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis lyskebrok giver problemer, vil man operere. Det ses at brokket kommer igen og så må man operere på ny.

Hvis dit barn får eller har en udposning i lysken, så tal med lægen om hvorvidt det er et lyskebrok og om hvordan du skal forholde dig.

Hold altid øje med om bulen bliver hård og øm, måske med et blåligt skær, og om barnet skriger meget og kaster op. Søg altid læge med det samme i den situation.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce