Annonce

Annonce

Medicin til børn


27. januar 2022

Et lille barn må aldrig få medicin, uden at lægen har ordineret det. Børn skal have helt andre mængder end voksne og reagerer anderledes på visse produkter.

Har dit barn fået ordineret medicin, så er det vigtigt at følge lægens instruks. Er der f.eks. ordineret penicillin i 6 dage, så er det vigtigt, at du giver medicinen i 6 dage og ikke stopper efter 3 dage, fordi du synes, at barnet virker frisk og rask. Hvis du stopper for hurtigt, risikerer du, at sygdommen vender tilbage.

Medicin kan gives flydende, så barnet kan drikke det. Det kan også gives som stikpiller - det vil sige en type pille, som anvendes i endetarmen. Det anbefales ikke at give børn under 18 måneder ...


Annonce

... tabletter. Små børn har svært ved at tygge tabletter og kommer let til at sluge disse, og fejlsynke - hvilket kan være farligt. Spørg altid på apoteket, hvordan medicinen skal tages og vælg den løsning, som er lettest for dit barn - mikstur, stikpille, brusetablet, smeltetablet osv. Der er ofte flere muligheder.

At give sit barn medicin er ofte forbundet med konflikter, for medicin smager ofte ikke ret godt, og dit barn forstår ikke, hvorfor medicinen er vigtig. Det er vigtigt, at du i situationen tager det roligt og møder barnet kærligt og omsorgsfuldt - aldrig hårdt eller truende. Prøv at gøre det til en god oplevelse.

Medicin skal altid være placeret uden for børns rækkevidde.



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce