Annonce

Annonce

Svar: Min datter vil ikke ligge på maven


5. februar 2018

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Pernille

Tak for dit brev :)

Det er rigtig godt, at du er opmærksom på, at din datter skal ligge på maven flere gange dagligt, og jeg kan sagtens forstå, du synes det er frustrerende, når hun bliver så ked af det, hver gang du forsøger... :)

Er du sikker på, at hun ikke har nogle spændinger i nakken eller lignende, som gør, at det er svært for hende og måske direkte ubehageligt for hende at være på maven? Det kan være en god idé at få lægen til lige at kikke hende igennem... måske skal hun henvises til en kiropraktor eller en fysioterapeut, det kan jeres læge vurdere.

Derudover er det rigtig godt, at du forsøger at lægge hende på maven på dig og ikke kun på gulvet. Det kan, som du skriver, være at ligge hen over dine lår, du kan også have hende liggende på din brystkasse, eller du kan bære hende maveliggende i dine arme. Hun kan naturligt ikke trille omkring osv. når hun ligger hos dig på samme måde, som hun kan, når hun ligger på gulvet, så hun skal stadig ligge på gulvet, men det kan måske vænne hende til at synes, det er okay også at være på maven, og hun får stadig styrket sin nakke, når hun ligger hos dig.

Prøv også at lægge hende på maven, når hun ligger på puslebordet, så du udnytter tidspunkter, hvor hun naturligt skal have tøjet af og bliver tumlet med. Du kan med fordel sætte et spejl op på væggen, hvor puslebordet står, så hun kan ligge på maven og kikke på sig selv i spejlet. Du kan også sætte et spejl op foran hende på gulvet, så hun også kan se sig selv og måske dig i spejlet, når hun ligger der.

Nogle gange kan det være en god idé, at du lægger hende på maven på sofaen eller puslebordet og du så sætter dig foran hende, er i øjenhøjde med hende og pludrer med hende osv. imens hun ligger på maven lige foran dit ansigt - du skal her naturligvis sikre dig, at hun ikke kan trille ned.

Det er rigtig fint, at du også forsøger at lægge hende på en ammepude osv. Du må også gerne hjælpe hende med at bøje armene ind under overkroppen, så hun kan ligge på sine albuer og ikke ligger og flyver med armene ud til siden. Du må gerne hjælpe hende med at trille fra maven til siden og videre om ...


Annonce

... på ryggen og tilbage igen, så hun ikke kun ligger stille på maven, men også hjælpes med at flytte på sig, når hun ligger der og netop får lidt fornemmelse for, at hun stadig kan bevæge sig

Nogle børn har glæde af en drejeskive/drejetæppe, det laver blandt andet Lamaze. Du kan nogle gange være heldig at finde dem brugt til en god pris...

Det er vigtigt, at hun ligger på maven, fordi det er fra maveliggende stilling, at hun lærer at trille om sin egen akse og også lærer at trille fra mave til ryg og tilbage til maven igen. Det er også, når hun ligger på maven, at hun få styrke nok i ryg og nakke til at kunne begynde at side mere og mere selv, begynder at krybe, senere kravle osv. Derfor kan det være en god idé, at du forsøger at gøre det til en vane, at du altid lægger hende på maven, når du lægger hende fra dig og hun er vågen, så hun starter på maven og efterfølgnede, kan du så vende hende med at trille omkring...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Torsdag 8. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Aarhus N

Tirsdag 13. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Vejle

Se flere foredrag med Helen ...


Hun må gerne sidde hos jer voksne. Når hun sidder hos jer, så vil hun naturligt blive bevæget og bruge sin krop. Hun vil hos jer ikke sidde passivt og vil kunne læne sig tilbage, hvile sig op af dig og trække sig fremad og øve at sidde mere selvstændigt. Hun vil også kunne holde sit hoved, øve sig i at dreje hovedet mere og mere bevidst efter lys og lyd, ligesom du naturligvis nogle gange vil rejse hende, holde hende imens hun kan hoppe på dit skød osv.... Det må hun gerne.

Men det vil være rigtig godt, at du minimere brug af f.eks. skråstol og autostol. Hun skal naturligvis sidde i autostol, når I kører i bil, men den skal blive i bilen. Autostolen bør ikke tages med ind i butikker osv. Og når I er hjemme, så skal hun som sagt ligge på gulvet og lege, og gerne øve at være på maven :)

Man er nødt til at se din datter for at vurdere hendes styrke i ryggen, og det kan sagtens være, at der slet ikke er nogen problemer :) Er du i tvivl, så kan du bede sundhedsplejersken om at aflægge dig et behovsbesøg, eller måske har sundhedsplejerskerne et åbent hus, hvor du kan trille forbi og lige få din datters motoriske udvikling vurderet og få lidt råd med på vejen :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Normal udvikling? Meget pjevset og går endnu ikke

Kære Helen, så er det blevet min tur til at skrive og bede om din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Adfærd 16 mdr

Kære Helen, Tak for god hjælp i din brevkasse. Nu skriver jeg igen,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annoncer

Annonce