Annonce

Annonce

Svar: AKtivering af baby - 6 mdr.


20. maj 2017

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære førstegangsmor

Tak for dit brev :)

Det lyder så fint, det du beskriver :) I en alder af 6 måneder, er det begrænset, hvor meget jeres dreng vil bruge andre børn. Det vil naturligt være dejligt for ham at være sammen med andre, se og studere andre og opleve verden, men han vil ikke lege med de andre. Han har derimod stor glæde af at være sammen med dig :)

Han er i "trille-krybe-kravle-alderen" nu, og det betyder, at det netop er rigtig godt, hvis du leger med ham på gulvet hver dag. Han har brug for plads omkring sig, brug for at kunne bevæge sig - og i takt med at det bliver bedre og varmere vejr og jorden bliver varmere, så må du gerne tage ham med ud og lade ham trille på en tæppe på græsset, under et skyggefuldt træ, en parasol eller lignende.

Lad ham også trille omkring på dig og brug din krop som "klatrestativ". Giv ham gerne "luftture", hvor du svinger ham, danser med ham og lader ham "flyve" mellem dig og sin far. Naturligvis hele tiden på hans præmisser, så han synes det er sjovt.

Du må også gerne lade ham sidde nu. Det er f.eks. sidde i den høje stol, så han sidder der, når han spiser eller han kan sidde der, når du laver mad, så han kan følge med i, hvad du laver.

Det er også super godt med ture i barnevognen, hvor han nu kan sidde op og kikke på verden. I kan snakke om ting, I triller forbi, han kan mærke vinden i ansigtet osv. Det er rigtig dejligt for ham at opleve verden på denne måde. Husk barnevognsselen :)

Det er nok lidt for tidligt endnu, men hen af vejen (måske 8 mdr.) kan du også begynde at lave ride-ranke-leg på dit skød, hvor du lader ham sidde på dine lår imens du hopper med ham og siger den gamle ride-ranke-remse, kender du den? Det er noget ala:

Først kom bunden - gumbelis, tumbelis, gumbelis, tumbelis
Så kom herremanden - trav, trav-trav, trav, trav-trav
Så kom kongen - og hoppigaloppi, hoppigaloppi og Ihhhh, og når du så siger Ihhh til sidst, så åbner du dine ben, så han "falder ned mellem benene".

Det synes de fleste børn er rigtig sjovt. De lærer legen og opbygger en forventning, de ved at de på et tidspunkt "falder" og kan næsten ikke vente på, at det sker....

Det vil også være rigtig godt, at du begynder at lege forskellige lydlege med ham, hvor I pludrer og taler sammen med forskellig lydstyrke. Han ...


Annonce

... øver sin stemme meget nu, kan pludrer på mange forskellige måder. Nogle gange kan han skrige højt, faktisk så højt, at han forskrækker sig selv. Han kan også begynde at lave læbelyde og sige f.eks. "pprrr" eller lignende, ligesom han kan finde på at brumme dybt og øve flere svælglyde.

Og du må meget gerne anerkende hans lyst til at lege med lyd ved at pludre til ham på forskellig måde, tale med ham i hverdagen og sætte ord på ting I ser, ting I gør sammen. Det kan være, når du giver ham mad, og du sætter ord på maden "mmm mam mam, dejlig mad", "tørstig? mmm dejlig vand" osv. Det kan være, når du giver ham tøj på "først den ene arm, så den anden arm". Eller det kan være, når I er ude at trille i barnevognen og en stor bus kører forbi jer "det var en bus, bussen siger bbrrrr" osv.

Du kan også "klappe let" med flad hånd på hans mund, når han selv siger lyde, så han hører lyden ændre sig. Det kan han også synes er sjovt.

Det er rigtig fint, at I går til babysvømning og det er også rigtig fint, at du mødes med mødregruppen en gang imellem - så er han sammen med alderssvarende børn og du kan også have glæde af at mødes med andre mødre :) Det er også fint, at I mødes med fætre, kusiner osv. så han også lærer sin familie at kende. Og derudover er det, som du skriver rigtig fint at du udnytter hverdagen til leg derhjemme, ture med barnevognen osv.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Måske har han brug for lidt nyt legetøj. Det kan f.eks. være bidedyr, bideringe, rangler, bolde i forskellige størrelser - evt. med ting inden i som giver lyd, lys eller bevæger sig, når bolden triller. Prøv også med en stor badebold, den vejer ikke noget og er let at få øje på og følge.... Køkkenting - en grydeske, piskeris, et stykke bagepapir der kan krølles, når han f.eks. sidder i den høje stol. Det kan også være legetøj, som med sugekop kan sætte på spisebordet, når han sidder i sin højstol... Når han begynder at kunne sidde mere og mere selv i badekarret vil det være rigtig godt med ting, der kan flyde og måske små fisk, der kan trækkes op og bevæge sig i vandet...

Kik på legetøjet i forretningerne og vælg legetøj der især passer til børn i 6-9 måneders alderen, så kan han bruge det nu og lidt tid frem :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Konstant utilfreds

Kære Helen. Jeg skriver til dig igen da jeg er ved at være ret bekymret for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Sprog - 2 år, 2 mdr.

Kære Helen Tak formen rigtig god brevkasse. Vi har før haft glæde af dine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce