Annonce

Annonce

Svar: Gylp - 10 dage gammel


20. december 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stine

Stort tillykke med lillebror, hvor dejligt med et lille decemberbarn:)

Det kunne gode lyde som om, at jeres lillebror har refluks, og I skal naturligvis sikre jer, at han ikke gylper så meget, at det går ud over hans vægt og trivsel. Hvis det er meget voldsomt, vil det være en rigtig god idé lige at drøfte det med lægen.

Det vil være rigtig godt, hvis du kan holde ham i en 30 graders vinkel, når han spiser og forsøge at sikre, at hans ryg er helt lige. Det kan hjælpe ham, så han ikke får slugt for meget luft og hjælpe mælken til at blive i maven.

Det er generelt en god idé at amme med forskellige ammestillinger, når han ikke er ældre end han er, fordi han stimulerer og tømmer brystet forskelligt alt efter, hvordan han bliver lagt til. Men det kan godt være en idé at bruge tvillingestillingen, hvor han sidder lidt mere oprejst, og hvis din mælk løber meget hurtigt, kan han også have glæde af den tilbagelænede ammestilling også kaldet laid back (se meget gerne min bog "Helens bog om amning og flaske".

Du skal også være opmærksom på at give ham pauser undervejs i måltidet - ikke at du skal tage ham fra, hvis han spiser godt og effektivt, men hvis han slipper af sig selv undervejs, så tag ham op, lad ham bøvse af og læg ham så til igen, når han atter virker parat.

Det kan også være en fordel, at du tilbyder ham lidt hyppigere måltider fremfor få og store måltider. Når han spiser lidt hyppigere, vil han ofte spise lidt mindre af gangen og derved have lettere ved at holde mælken i sig - når dette er sagt, så er det dog vigtigt, at du lader ham regulere sit behov, når han ikke er ældre end han er. Hvis du begynder at styre amningen for ...


Annonce

... meget, så risikerer du at din amning går i stå...

Du kan evt. gøre det, at du ammer ham fra et bryst, herefter lader ham bøvse, I kan nusse, pludre lidt osv. så kan du skifte ham og derefter amme ham fra modsatte side. Det kan gøre, at han bedre kan holde mælken i sig, at der går lidt tid mellem amning fra hvert bryst, samtidig med at du sikrer, at han får mælk nok...

Det kan være en god idé, at du ikke leger med ham, tumler med ham osv. i ca. 20 minutter efter måltidet, da du så meget let får "skubbet til mælken", så han gylper ekstra... jeg er normalt ikke meget for skråstole, men hos børn med refluks kan det nogle gange være praktisk, fordi han efter et måltid kan sidde i skråstolen og på den måde få tid til at nedbryde føden, før han så bliver lagt rigtigt ned... Det er vigtigt, at han ikke sidder og falder sammen, - for det første er det ikke godt for hans motoriske udvikling, men det vil også presse på hans mave og kan dermed gøre refluksen værre...

Når han skal sove, så vil det være rigtig godt, at du elevere hans lift lidt, det kan du gøre ved at stille hovedenden på et par bøger eller lignende, eller du kan lægge et sammenrullet håndklæde ind under madrassen, så madrassens hovedende løftes lidt op - igen ca. 30 grader.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du når dertil, hvor du vil malke ud eller tilbyde mme, så kan du tilsætte fortykkelsesmiddel til din mælk eller købe en specielerstatning, beregnet til børn med refluks.

Det kan også være nødvendigt at behandle refluks med medicin (nexium som storebror også fik), drøft dette med jeres læge:)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og glæder mig til at følge jeres lille familie på fire!

Rigtig glædelig jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten skal stadig moses. Små bløde frugtstykker gives, når barnet kan tygge maden. Frugt kan gives sammen med grød og som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annoncer

Annonce