Annonce

Annonce

Svar: Nikken med hovedet


18. marts 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev - det er en lidt usædvanlig beskrivelse du giver og det som umiddelbart falder mig ind, er om din dreng kan have en eller anden form for epilepsi. Derfor er det rigtig godt at lægerne undersøger ham og rigtig godt, at I ikke er "sluppet af hospitalet", men at de fortsat følger jer.

Nu hvor du spørger, vil jeg naturligvis svare, men det er vigtigt for mig at sige, at du naturligvis skal lytte til lægerne og det er også vigtigt for mig at sige, at du skal passe rigtig meget på med at læse på nettet - du kan kun blive ekstra og måske unødigt bekymret, så prøv at lade være med det! :)

Der findes forskellige former for epilepsi, blandt andet det der hedder Myoklon Astatisk epilepsi. Dette ses ofte hos børn i 0-5 års alderen og er kendetegnet ved at barnet får ryk i arme og ben og at barnet "taber hovedet" - præcis som du beskriver. Barnet kan også falde eller få et decideret krampeanfald. Det er en sjælden epilepsiform og hos 1/4 af de børn den ...


Annonce

... rammer, debuterer det i første leveår.

Prognosen er meget usikker, men nogle undersøgelser typer på at jo før barnet får symptomer, jo før vil man kunne behandle medicinsk og jo større sandsynlighed for at barnet kan blive symptomfri. Men der er også risiko for følger - og igen, prøv at lade være med at læse om det for det vil gøre dig rigtig ked af det og måske unødigt bekymret. Du er lige nu nødt til at holde fast i at lægerne har sagt, at det ikke ligner epilepsi og at hans EEG har været normal.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Og ja, du kan naturligvis sagtens tale med lægerne om, hvorvidt der kan være tale om tics, problemer med ørerne, forstrækning af halssener og muskler eller lignende opstået i forbindelse med fødslen ... Jeres dreng skal naturligvis undersøges grundigt så man kan udelukke andre ting.

Hvis nogle læser med, som har stået i samme situation og har gode råd med på vejen - evt. kan fortælle en "glad og positiv historie", så vil jeg gerne give den videre :)

Stort knus fra dig til mig :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex

Ekstra væske baby

Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce