Annonce

Annonce

Svar: Usikker mor 😊


9. marts 2017

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og stort tillykke med den lille dreng - og velkommen til :)

Det er helt normalt, at din dreng sover mellem 18-20 timer i døgnet, når han ikke er ældre end han er - og han må gerne sove, men du skal naturligvis sikre dig, at han ikke er sløv :)

Det betyder, at han skal vågne op og melde sig til måltiderne ca. hver 3-4 time. Du fortæller, at han får flaske og du skal her sikre dig, at han spiser 6-8 flasker i døgnet og samlet set får sit døgnbehov dækket. Du skal regne med, at han har brug for 170 ml pr kg. han vejer. Det betyder, at hvis han f.eks. vejer 3500 gram, så vil hans døgnbehov være 600ml og fordelt på 6-8 flasker, så svarer det til ml 75-100 ml i hver flaske. Vejer han mere, skal han have mere mælk - vejer han mindre, vil hans indtag være mindre...

Han skal tisse - faktisk hver gang han får bleen af - urinen skal være klar og må ikke være gul og koncentreret. Han skal også have gang i maven. Med den alder han har, så skal du have fornemmelsen af, at hver gang han får mælk, så kommer der også noget ud af den anden ende...

Han skal også reagere på, at du skifter ham. Når du lægger ham på puslebordet og tager tøjet af ham, så må han ikke ligge passivt og slapt på puslepuden, men må gerne protestere over, at du klæder ham af.

Du skal fornemme, at du kan have øjenkontakt med ham - hvilket du også beskriver. Det vil være naturligt, at han ikke kan holde kontakten særligt længe, men du må ikke have på fornemmelsen at han virker "fjern" i sin kontakt. Og det lyder rigtig fint, at han ligger og kikker på dig, når han spiser :)

Han må ikke være gul i huden - gulsot kan sløve ham og skal være aftagende med den alder, som han har nu. Hvis han har gulsot, så bør du få lægen til at kikke ham igennem. Det samme, hvis du synes, ...


Annonce

... at han på nogen måde virker sløv eller ikke indtager den mængde mælk, som du regner dig frem til, at han har brug for :)

Med hensyn til søvn, så vil der være kortere og længere perioder med søvn. Så nogle gange vil han sove lange lure og andre gange kortere lure, hvor han så vågner op, har brug for at få en ren ble, få mælk osv. og så vil han sove igen.

Hos nyfødte børn består søvnen af to stadier - det man kan kalde "stille søvn"(non-REM søvn) og "aktiv søvn" (REM-søvn). Når din dreng sover stille søvn, så ligger han stille. Hans vejrtrækning vil være dyb og rolig og en gang imellem vil du kunne se, at han ligger og laver suttebevægelser med sin mund. Når han sover aktiv søvn, så vil han trække vejret uregelmæssigt og du vil kunne se, at hans øjne bevæger sig under hans øjenlåg, nogle gange vil han ligge og smile for sig selv, nogle gange måske småklynke lidt...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hos for tidligt fødte børn vil ca 80 procent af søvnen bestå af REM-søvn, altså være aktiv søvn. Hos børn født til tiden vil ca. halvdelen af søvnen være REM-søvn. Hos et barn på f.eks. 3 år, vil REM-søvnen udgøre ca en trediedel af barnets søvn.. Så generelt fylder REM-søvn, altså aktiv søvn, en stor del af det lille barns søvn. Han drømmer - bearbejder oplevelser og indtryk, når han sover og det er netop drømmesøvn, som du ser hos ham :)

Klynker han meget skal du naturligvis overveje, om han kan have ondt. Hvis han er født med cup, har stået længe uden at kunne komme ud, eller f.eks. født meget hurtigt, kan han godt have hovedpine, eller han kan have ondt i nakke eller skuldre. Er du i tvivl om han kan have ondt, så bør du få jeres læge til lige at tjekke ham igennem :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie :)

Fortsat god søndag :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

19. september 2017 | Sovevaner | 2 mdr.

Antal dagslure og kunne sove igennem?

Kære Helen, Endnu et spørgsmål til dig :) Jeg er lidt i tvivl om min...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Nedtrapning af amning, søvn og vintertid

Hej Helen. Min datter fylder 7 måneder om ca. 2 uger og så skal vi jo til...

Læs hele brevet og Helens svar


3. august 2017 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

2 år og 8 mdr: Syng eeeen til sidste sang!

Kære Helen, Alt er faser! Men den her har varet næsten 2 år og 8 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


20. september 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp - søvnproblemer II

Hej Helen. I forbindelse med et tidligere spørgsmål jeg sendte til dig, vil...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dit svar - jeg gik 100% på ham og tommelfingeren. Det tog faktisk kun 3-4 dage, så ville han hellere ha sut end tommelfinger.

Tak fra Conrads mor


Annoncer

Annonce