Annonce

Annonce

Svar: Igangsættelse


26. februar 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Pernille

Nu er jeg jo ikke jordemoder, så det er begrænset, hvor meget jeg kan svare dig på dine spørgsmål. Jeg vil derfor anbefale dig at drøfte det med din jordemoder eller læge :)

Men jeg kan fortælle dig hvad jeg ved omkring igangsættelse af fødsler :)

Man kan sætte fødslen igang på flere måder - enten med stikpille, ved at sprænge hinder eller med drop.

Der kan være flere årsager til at sætte en fødsel igang og som udgangspunkt skal du følge lægernes råd. Hvis de mener, at det vil være bedst for dig og dit barn at fødslen sættes igang, så er der grund til dette.

Der er dog altid risiko ved at sætte en fødsel igang og nogle gange betyder det, at det bliver nødvendigt med vestimulerende drop. Det kan også betyde at fødslen trækker længere ud og ofte vil man også monitorere (overvåge) barnet og barnets hjertelyd undervejs. Simpelthen fordi man jo et eller andet sted griber ind i "naturens orden" .. Når det er sagt, er der jo en grund til at mange flere børn og mødre overlever idag :)

Hvis man giver en stikpille, så er det meningen ...


Annonce

... at den skal modne livmoderen - faktisk er det et vagitorie man giver, det vil sige en stikpille i skeden. Der går her nogle timer og så vil man ofte begynde at få lidt menstruationslignende smerter.

Hvis livmoderen har åbnet sig og man egentlig er parat til at føde så vil man nogle gange lave hindesprængning. Når man sprænger hinder, så går der ofte en del af vandet, barnets hoved kommer til at presse ned og det stimulere til vedannelse. Virker dette ikke, vil man give vestimulerende drop for at få fødslen igang...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis man får en stikpille i skeden, så tager det ofte tid for den at virke og i denne periode kan man ofte gå hjem. Der er derfor ikke gurnd til at komme på fødegangen. Når man får sprængt hinder og får lagt vestimulerende drop, så vil dette ofte foregå på fødegangen, men kan sandsynligvis også foregå på svangreafsnittet som du har fået at vide. Jeg vil formode at det afhænger helt af hvordan du respondere på den igangsættelse du er igang med og hvor hurtigt de skønner det vil gå ...

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce