Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue start - 10 mdr.


9. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine beskrivelse :)

Det lyder som om, at I har fundet en god vuggestue. Du fortæller at personalet er meget opmærksomme på din dreng og at de melder tilbage til dig, hvis der er det mindste. Det er rigtig dejligt, det er sådan, det helst skal være :)

Det lyder også som om, at han er glad for stedet. Han er faktisk glad for at komme der, nyder alle oplevelserne, vil gerne lege og følge med i det hele. Det går fint med at aflevere ham og de melder tilbage, at det går super godt, når han er der - men når du henter ham er det svært...

Det er helt naturligt og der er flere ting, som spiller ind:

Det handler for det første om, at det er svært for ham at skifte verden. Nu havde han det jo lige så sjovt og spændende, så hvorfor skal han pludselig hjem - og det er svært at lande derhjemme. Han vil kunne reagerer på samme måde, når han skal afleveres, det kan også være svært at komme hjemmefra og skulle sige farvel til det hyggelige hjemme og finde ud af at være i vuggestuen...

Det handler også om, at han lige nu har en lidt svær alder. Der sker udviklingsmæssigt rigtig meget med ham, han er i separationsfasen og øver sig i at separere sig fra dig. Altså øver fysisk adskillelse. Dette bliver forstærket fordi han jo er adskilt fra dig i dagtimerne - og det er helt naturligt, at han om eftermiddagen eller når I er sammen, klynger sig lidt ekstra til dig. Man kan ikke separere sig, hvis ikke man er knyttet til, og derfor vil børn i denne alder være mere klyngende og have brugt for ekstra fysisk kontakt og nærhed. Jeg plejer at sige, at hans mor-depot skal fyldes op, så han har noget at tære af, når I ikke er sammen.

Det handler også om, at han naturligt bliver ekstra træt. Der er meget nyt at forholde sig til. Nye voksne, nye børn, nye dufte, nye lege, nye omgivelser, nye regler, nye rutiner.. Alt er nyt og det kan måske sammenlignes lidt med at få nyt arbejde - gange 10. Hvis du starter på nyt job, så skal du naturligt sætte dig ind i det hele, men du kan som voksen spørge dig frem, sætte ord på din usikkerhed, slå ting op osv. Det kan jeres dreng ikke - alt er nyt og han kan ikke spørge, kan ikke forstå forklaringer, men kan blot følge med. Og det er naturligt voldsomt for ham, det er ...


Annonce

... en stressende situation.

Derfor bliver han naturligt meget træt, og der skal ikke ret meget til, før at filmen så knækker, og bægeret flyder over. Og det gør det så netop ofte derhjemme, hvor er der ro og hvor du er - hvor alt er, som det plejer at være. Der er plads til, at han kan reagere. Og han ved, at uanset hvor dårligt han har det, så er du der for ham - og derfor giver han naturligt los for sine følelser, når han ser dig og er sammen med dig. Det er også derfor børn ofte prøver lidt flere grænser overfor deres forældre end overfor fremmede. Så at han reagerer derhjemme er et sundhedstegn, selvom det naturligvis kan være hårdt:)

Og så spiller det naturligt også ind på hans overskud, at han bliver smittet med en masse nye vira og desværre følger det ofte med, når man starter i vuggestue - flere sygedage og især i begyndelsen. Og det gør naturligt ikke hans overskud større, tværtimod.

Det bedste du kan gøre er at hjælpe ham til ro og så struktureret en hverdag som muligt. Jo mere dagene ligner hinanden, jo bedre vil det være for ham. Han skal have en fast dagsrytme, faste sovetider, faste spisetider, faste lege-og aktivitetstider. Når I er hjemme skal I netop være hjemme, ikke for mange gæster eller ture i byen lige nu - det er rigeligt for ham at skulle forholde sig til vuggestuen og alt det nye der :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er naturligt, at han kan søge brystet lidt ekstra i denne periode. Men prøv om du kan holde fast i, at han ikke ammes for meget. Jeg vil sige max 3 gange i døgnet. Det er vigtigt, at amningerne ikke øges så meget, at det går ud over hans indtag af mere sufficient mad, fordi han har brug for mere rigtig mad for netop også at få energi til at lege, udvikles og opleve verden... Igen vil en fast dagsplan hjælpe jer her og det vil være rigtig godt at følge den rytme, som han også forventes at skulle have i vuggestuen :)

Giv ham tid. Det tager tid at vænne sig til alt det nye :) Og prøv at tage det roligt og så afslappet som muligt. Han bruger dig som et spejl, så når han mærker, at du er rolig, så vil han naturligt også selv blive mere rolig :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - og dejligt at høre, at du har købt min og Eriks bog - tak :) Jeg håber, du kan lide, hvad du læser :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


19. juli 2017 | Diverse | 3 mdr.

Lære at tage sutten

Hej Helen. Tusind tak for dit svar og ikke mindst den hurtige respons tid....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit medfølende svar. Både min mand og jeg sad og tudede da vi læste det.

Det går fremad herhjemme. Vi har helt accepteret vores drengs handicap og glæder os hver dag over, hvor dejlig han er. Vi starter fysioterapi imorgen.

Tak fra Signe, mor til dreng på 7 måneder


Annoncer

Annonce