Annonce

Annonce

Svar: Har brug for brystet for at sove videre


27. juni 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det kunne godt lyde som om, at der lige nu er tale om en fase hos jer og dermed en forholdsvis kort periode, som I skal igennem - og det er rigtig dejligt, at du oplever, at du netop med ekstra amning kan holde din datter sovende, så hun får betydeligt længere lure i løbet af dagen. Det er godt for hende :)

Når det er sagt, så er det dog vigtigt, at du er opmærksom på, at du får fyldt din datter tilstrækkeligt op i løbet af dagen. Hun har en alder, hvor hun som nævnt tidligere, kan få tendens til at slatspise lidt i løbet af dagen og derfor er det godt, hvis du kan forsøge at holde hende igang ved brystet og sikrer, at hun spiser i længere tid af gangen - så får hun mere af den mættende mælk med ud og behøver ikke søge brystet så meget.

Det kan også tænkes, at hun fysisk er ved at være så stor, at hun har behov for at få din mælkeproduktion sat op og netop ved at die hyppigt, så øges din mælkemængde. Det giver således mere mælk, at amme hver 2. time i stedet for hver 4. time. Det giver ikke tilsvarende mere mælk at hun spiser i 40 minutter fremfor i 20 minutter...

Det kan være en god idé, at du lægger en skiftning ind mellem amningerne, så du på den måde ammer hende af to omgange. Det vil sige ammer hende, skifter hende, ammer hende igen og derefter putter hende. Det kan godt være med til at gøre, at hun bliver fyldt lidt bedre op og derfor ikke behøver vågne og ...


Annonce

... allerede søge brystet igen, når hun har sovet i 30-40 minutter.

Du har tidligere talt om at du gerne villle give flaske, men at det har været svært at få hende til at acceptere denne. Du kan naturligvis godt forsøge igen - hvis hun virker mere sulten, så kan du med fordel prøve om hun så vil acceptere flasken.. Du kan også forsøge med en flaske sen aften, som hun måske vil spise mere eller mindre i søvne og derefter så måske tage et lidt længere søvnstræk. Modermælkserstatning mætter ofte mere end modermælk, så børn der får flaske spiser ofte færre gange i døgnet, end børn der ammes - de får dog ikke tørstlukkende mælk, som du sikrer din datter, når du ammer hende, af en flaske er måltiderne altid de samme :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis det ikke hjælper at øge hendes indtag af mælk nu, så kan det godt være tegn på, at hun har behov for mere rigtig mad, og at I så skal starte med skemad i 4 måneders alderen. Det anbefales ikke, at du starter før 4 måneder (17 uger). Det er vigtigt, at hun er udviklingsmæssigt parat både fysiologisk og mentalt...

Prøv derfor om du i første omgang kan sikre hende mere mælk ved at amme hende af to omgange, ved at være opmærksom på, at hun tager godt fat og dier effektivt ved brystet, når hun ligger hos dig - og ikke lader sig forstyrre for meget. Ved evt. at tilbyde mme, som du har et ønske om på sigt og se om det kan lykkes nu...

Håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce