Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke tage flaske


11. juni 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Der er ofte to grunde til, at barnet ikke vil acceptere en flaske:

- Det ene er sutteteknikken, det er anderledes at sutte på en flaske, end på et bryst og børn kan godt afvise flasken, fordi de ikke kan finde ud af teknikken og synes det virker forkert med flaskesutten i munden.

- Det andet er smagen af mælken. Selvom man laver modermælkserstatning, så det i sammensætning skal minde så meget om modermælk som muligt, så smager det anerledes - og nogle børn afviser flasken, fordi de ikke bryder sig om mælkesmagen.

I har forsøge med forskellige flaskesutter, og det er rigtig godt. Det kan være svært at finde en sut, som hun vil acceptere - og hvis hun bruger en narresut, kan det nogle gange være en idé at finde en flaskesut som i facon ligner den.

Nogle gange kan man også med fordel bruge en sut beregnet til f.eks. vælling eller til større børn, så flaskesutten har flere eller større huller, så mælken flyder lettere ud til barnet.

Du kan også købe en "elastisk flaskesut", som skulle minde lidt mere om brystet...

Hvis det er smagen af erstatning, som hun ikke bryder sig om, så kan du prøve at malke ud og give hende din mælk i flasken - så er smagen mælken hun kender, og hun skal kun koncentrere sig om at sutte...

Nogle gange kan man også prøve med kogt vand i flasken, evt. med lidt sukker - det kan give lidt idé om, hvorvidt det er smagen eller sutteteknikken, der spiller ind...

Der er også børn som bare foretrækker den ægte vare (brystet) og så må det være sådan, det kan man jo et eller andet sted ikke ...


Annonce

... fortænke dem i. Og her har du naturligvis ret, at I takt med at hun bliver ældre, så vil hun godt kunne drikke af en kop og far vil derfor godt kunne give hende en kop med mme, hvis du ikke er hjemme en enkelt aften. Hun vil naturligt ikke kunne ligge og sutte sig i søvn, som hun vil kunne via bryst eller flaske, for at drikke af en kop kræver, at hun er vågen, men hun vil godt kunne få lidt lun mme i maven, som kan være med til at give lidt ro og far kan så efterfølgende lægge sig med hende, give hende ekstra nærhed, tæt fysisk kontakt osv. hvad hun nu har behov for.

Hun kan også i 6 måneders alderen tilbydes vælling i stedet for modermælkserstatning, hvis du ikke er hjemme en aften. Nogle børn kan godt lide vællingesmagen og accepterer derfor flasken - eller hun kan tilbydes lidt vælling af en kop. Vil hun hverken have modermælkserstatning eller vælling, så sker der ikke noget ved at far giver hende vand en aften, og du så ammer hende, når du er hjemme igen :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og så er der naturligvis også børn som pludselig accepterer flasken, når mor ikke er hjemme, og amning derfor er udelukket...

Du kan godt allerede nu forsøge at putte hende med en sut og en putteklud. Erstatte brystet med sutten og derefter putte hende fra dig med en klud - så sut og klud bliver en naturlig del af det at skulle sove. Og så hun har denne hos sig og kender det ritual, hvis hun i 6 måneders alderen så skal puttes af far en aften, fordi du ikke er der... Du kan på den måde godt forsøge at introducere små rutiner og ritualer nu, der kan hjælpe jer fremover.

Håber du kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce