Annonce

Annonce

Svar: Supplere med flaske


1. juni 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Du kan gøre begge dele - give flaske i din favn, ligesom hvis du gav hende bryst, eller nogle gange vælge at give hende flaske, imens hun ligger i sin seng eller barnevogn.

Det kan være trygt at få flasken i favnen, og nogle børn kan lettere finde ud af at spise af flasken, hvis man i favnen netop erstatter brystet med flasken - så spisesituationen er nogenlunde ens. Andre børn bliver forvirrede - de forbinder favnen med brystet og kan ikke finde ud af at spise af en flaske, hvis de holdes ved brystet, og så kan man naturligt godt give flaske, uden at hun er i favnen.

En fordel ved at give hende flaske, hvor hun skal sove - i seng eller i barnevogn - er, at hun ikke oplever det skift der er fra favn og ned i seng/vogn. Og mange børn vågner netop op, når man flytter dem og har så rigtig svært ved at sove videre og netop, som du er inde på, få et længere søvnstræk. Hvis du vælger at give hende flasken, hvor hun skal sove, så er det også vigtigt, at du eleverer hendes hovedgærde lidt, så hun ikke ligger helt fladt. Dette sikrer, at der ikke sker tilbageløb af mælk til ørerne og det forebygge mellemørebetændelse. Du kan elevere hendes hovedgærde ved at komme et sammenrullet håndklæde ind under madrassen, så hele madrassen løftes lidt op - hun er for lille til en hovedpude.

Når man supplerer med en flaske, så kan man gøre det på to måder:

1) Starte med at amme og derefter tilbyde flaske, så barnet bliver fyldt ekstra op.

2) Erstatte en amning med en flaske, så barnet altså får flaske i stedet for brystet.

Ad 1) Når hun bliver lagt til brystet først, så vil hun stimulere dit bryst til at producere mælk og dermed holde mælkeproduktionen ved lige. Hun viser din krop, at det er spisetid og at der er behov for mælk og hendes spisetider overholdes.

Ad 2) Når du tilbyder en flaske i stedet for at amme, så vil der gå længere tid imellem dine amninger og det ...


Annonce

... betyder, at din mælkeproduktion vil nedsættes. Når hun ikke lægges til brystet, så stimuleres brystet ikke på samme måde og jo mere flaske du giver i stedet for at amme, jo mere vil din amning derfor på sigt stoppe.

Jo ældre din datter er, jo mere veletableret din amning er, jo bedre vil du kunne erstatte en amning med en flaske, uden at det vil påvirke din mælkeproduktion. Med den alder din datter har nu, vil der være en risiko for at amningen bliver hurtigt påvirket - og selvom du gerne vil stoppe med at amme, når hun er ca. 6 måneder, så kan du lige nu med fordel godt prøve at amme først og så fylde hende lidt ekstra op med en flaske efterfølgende. Så vil hun måske sove et lidt længere søvnstræk og på den måde vil der naturligt gå længere tid imellem dine amninger, men hvis hun ammes 6-8 gange i døgnet, vil du stadig producerer fint med mælk og kan således bibeholde amningen i længere tid - og gradvist kan du så erstatte en amning af gangen med flaske.

Det vil være fint, at du ammer i soveværelset og også giver flasken i soveværelset - eller du kan amme i stuen, skifte hende, gøre hende klar til putning og derefter tilbyde flasken i soveværelset...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis det viser sig at fungere bedre for jer lige nu, at hun får flaske i stedet for brystet, men så får brystet som sut, for at kunne falde i søvn, så kan du naturligvis også vælge at gøre det sådan. Du skal gøre det, som vil fungere bedst for jer begge. Stille og roligt vil det dog være godt, at hun ikke bruger dig som en sut, men at du i stedet prøver at vænne hende til en narresut, som hun så kan sutte på efter at have fået flaske. Prøv om du kan finde en sut, der i faconen minder om den flaskesut du bruger....

I min bog "Helens bog om amning og flaske", finder du forslag til forskellige flaskestillinger og hvordan du kan give hende flasken bedst muligt :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Rigtig god pinse!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen, Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

At malke ud og give flaske med modermælk

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse! Jeg har et spørgsmål ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annoncer

Annonce