Annonce

Annonce

Svar: Supplere med flaske


1. juni 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Du kan gøre begge dele - give flaske i din favn, ligesom hvis du gav hende bryst, eller nogle gange vælge at give hende flaske, imens hun ligger i sin seng eller barnevogn.

Det kan være trygt at få flasken i favnen, og nogle børn kan lettere finde ud af at spise af flasken, hvis man i favnen netop erstatter brystet med flasken - så spisesituationen er nogenlunde ens. Andre børn bliver forvirrede - de forbinder favnen med brystet og kan ikke finde ud af at spise af en flaske, hvis de holdes ved brystet, og så kan man naturligt godt give flaske, uden at hun er i favnen.

En fordel ved at give hende flaske, hvor hun skal sove - i seng eller i barnevogn - er, at hun ikke oplever det skift der er fra favn og ned i seng/vogn. Og mange børn vågner netop op, når man flytter dem og har så rigtig svært ved at sove videre og netop, som du er inde på, få et længere søvnstræk. Hvis du vælger at give hende flasken, hvor hun skal sove, så er det også vigtigt, at du eleverer hendes hovedgærde lidt, så hun ikke ligger helt fladt. Dette sikrer, at der ikke sker tilbageløb af mælk til ørerne og det forebygge mellemørebetændelse. Du kan elevere hendes hovedgærde ved at komme et sammenrullet håndklæde ind under madrassen, så hele madrassen løftes lidt op - hun er for lille til en hovedpude.

Når man supplerer med en flaske, så kan man gøre det på to måder:

1) Starte med at amme og derefter tilbyde flaske, så barnet bliver fyldt ekstra op.

2) Erstatte en amning med en flaske, så barnet altså får flaske i stedet for brystet.

Ad 1) Når hun bliver lagt til brystet først, så vil hun stimulere dit bryst til at producere mælk og dermed holde mælkeproduktionen ved lige. Hun viser din krop, at det er spisetid og at der er behov for mælk og hendes spisetider overholdes.

Ad 2) Når du tilbyder en flaske i stedet for at amme, så vil der gå længere tid imellem dine amninger og det ...


Annonce

... betyder, at din mælkeproduktion vil nedsættes. Når hun ikke lægges til brystet, så stimuleres brystet ikke på samme måde og jo mere flaske du giver i stedet for at amme, jo mere vil din amning derfor på sigt stoppe.

Jo ældre din datter er, jo mere veletableret din amning er, jo bedre vil du kunne erstatte en amning med en flaske, uden at det vil påvirke din mælkeproduktion. Med den alder din datter har nu, vil der være en risiko for at amningen bliver hurtigt påvirket - og selvom du gerne vil stoppe med at amme, når hun er ca. 6 måneder, så kan du lige nu med fordel godt prøve at amme først og så fylde hende lidt ekstra op med en flaske efterfølgende. Så vil hun måske sove et lidt længere søvnstræk og på den måde vil der naturligt gå længere tid imellem dine amninger, men hvis hun ammes 6-8 gange i døgnet, vil du stadig producerer fint med mælk og kan således bibeholde amningen i længere tid - og gradvist kan du så erstatte en amning af gangen med flaske.

Det vil være fint, at du ammer i soveværelset og også giver flasken i soveværelset - eller du kan amme i stuen, skifte hende, gøre hende klar til putning og derefter tilbyde flasken i soveværelset...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis det viser sig at fungere bedre for jer lige nu, at hun får flaske i stedet for brystet, men så får brystet som sut, for at kunne falde i søvn, så kan du naturligvis også vælge at gøre det sådan. Du skal gøre det, som vil fungere bedst for jer begge. Stille og roligt vil det dog være godt, at hun ikke bruger dig som en sut, men at du i stedet prøver at vænne hende til en narresut, som hun så kan sutte på efter at have fået flaske. Prøv om du kan finde en sut, der i faconen minder om den flaskesut du bruger....

I min bog "Helens bog om amning og flaske", finder du forslag til forskellige flaskestillinger og hvordan du kan give hende flasken bedst muligt :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Rigtig god pinse!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annoncer

Annonce