Annonce

Annonce

Brev:

Udfordrende nattesøvn


18. marts 2019

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Udfordrende nattesøvn

Kære Helen.

Først og fremmest, tak for nogle brugbare bøger ift. dét at være nybagte forældre til et barn – Dem har vi benyttet os meget af!

Vi står i den situation, at vi har brug for et par gode råd ift. vores datter på 18 måneder. Om dagen er hun en aktiv pige, der stortrives både hjemme og i vuggestuen. Dog oplever vi et par udfordringer omkring hendes nattesøvn, som vi håber, at du kan komme med dit perspektiv på.

Fra hun var 9 til 18 måneder boede vi hos mine svigerforældre imens vi byggede vores nuværende hus. Hun sov på samme værelse som os, men i sin egen seng. Ved kl. 20 blev hun nemt puttet i egen seng, og kom som oftest over i vores seng hen på natten. 14 dage før vi flyttede derfra stoppede dette putteritual brat, hun begyndte at skrige når vi forsøgte at putte hende i egen seng, men faldt til ro med det samme i vores seng, og sov således hele natten hos os. Hvis vi prøvede at flytte hende, gik der ikke særlig længe før at hun lå i vores seng igen. Vi tænkte, at vi ikke ville tage ”en kamp” omkring sovesituationen nu, hvor der alligevel ville ske ændringer inden for kort tid.

I slutningen af februar flyttede vi ind i vores nye hus, og vi synes at vores datter har klaret flytningen til ug. Hun elsker sit nye legeværelse, og spænder rundt i de nye omgivelser. Vi startede med at sætte hendes babyseng ind i vores soveværelse for at det var som før. Men vi kan ikke få hende puttet i egen seng. Hun skriger hjerteskærende de gange vi har forsøgt, og bliver derfor stadig puttet i midten af vores seng, og sover der hele natten.

Vi vil rigtig gerne give hende trygge rammer, og har hun brug for os, må hun meget gerne være hos os, så det er ikke fordi at vi bare vil smide hende ud af soveværelset. Dog vågner hun nemt, når vi går i seng, og hun har tendens til at vågne op og skrige i længere (+2 timer) eller kortere tid omkring kl. 22-23 tiden (måske night terror/natteskræk?). Derfor tror ...


Annonce

... vi, at hun ville sove mere uforstyrret, hvis hun startede med at sove på eget værelse. Samtidig synes vi at det kunne være dejligt at gå i seng, og kunne læse lidt inden vi selv skulle sove.

Nu er sagen den, at vi venter en baby i slutningen af april, og vi tænker, at det er en god ide, at ”få lidt styr” på vores sovesituation i familien inden babyen ankommer, så vores datter ikke føler at hun bliver smidt ud af soveværelset, fordi der kommer en ny baby. Vi har sat babysengen ind på børneværelset, der ligger tæt på vores soveværelse. Vi har prøvet at gøre hende tryg ved rummet ved at sætte hendes Rasmus Klump billede op ved sengen, som hun elsker at kigge og pege på + hyggebelysning osv. Hun vil gerne være oppe i sengen og lytte, når vi fortæller historier, men når hun kan fornemme at hun skal sove/lægges ned, så starter skrigeriet. Vi har kun prøvet et par dage, og er nu endt med at tage hende tilbage til soveværelse.

Så her er vi nu – Vi kunne godt tænke os at få dit perspektiv på, hvordan vi kommer videre:

- Hvordan får vi ”nemt” og kærligt flyttet vores datter ind på eget værelse?
- Hun sover sjældent igennem, så hvad gør vi, når hun vågner i løbet af natten, og helt sikkert vil med ind i vores seng? Skal man være standhaftig og holde hende i egen seng et par nætter? Det skal siges at vores datter er ret snu og stædig, så hun regner ret hurtig ud at hun bare skal blive ved med at skrige (højt) indtil, at hun får hvad hun vil have. Vi har også talt om, om en af os bør sove på en madras på hendes værelse ved hende som en overgangsfase?

Vi håber, at du kan komme med et par fif til, hvordan vi takler denne ændring bedst for vores datter. Det er vigtigt for os at understrege, at vi ikke ønsker at gøre dette pga. et princip om at hun ikke må sove ved os, men at vi faktisk tror på, at vi alle tre vil sove bedre, end vi gør lige nu.

Vi glæder os til at høre fra dig.
Venlige hilsner fra
J og A

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Mekonium - den første afføring

Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce