Annonce

Annonce

Brev:

Dreng på 16-17 mdr. vågner for tidligt om morgenen


8. november 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Dreng på 16-17 mdr. vågner for tidligt om morgenen

Kære Helen

Vores dreng på 16-17 måneder stortrives, men han vågner aaalt for tidligt om morgenen – dvs 04.30. Det er tydeligt at mærke, at han ikke er udhvilet, men han er meget svær at få til at sove igen. Han har længe vågnet så tidligt, men i en periode lykkedes det os at få ham lullet hen igen og sove til kl 6 – men det blir sværere og sværere. Når han står så tidligt op, blir han allerede træt og pyldret ved 7-8 tiden, men kvikker så op senere når han skal i pasning og kan holde sig til en lur ved 11-12 tiden på 2-3 timer. Han plejer at sove 19.30 om aftenen.

Det er generelt svingende meget han spiser, men vi er meget fokuseret på at få ham fyldt op i løbet af dagen og aftenen, så det ikke er det han vågner af – og tilbyder ham fx havregrød lige inden sovetid, så vi er sikre på at han er fyldt op. Han virker dog sulten om morgenen – tror han har et højt stofskifte lige som mig selv - og vi har prøvet nogle enkelte gange at give ham lidt grød i løbet af natten, så han er mæt. Det virker nogle gange, men ikke hver gang. Tænker dog, at det ikke er en hensigtsmæssig vane med mad om natten – og det er heller ikke øverst på ønskelisten at stå og lave havregrød midt om natten, specielt de gange han så ikke gider at spise det :-)

Efter morgenmad er det umuligt at få ham til at sove igen i sengen. Vi har et par enkelte morgener lagt ham i barnevognen og trillet med ham ved 05.30 tiden efter han har fået lidt morgengrød og så sover han efter 5 minutter og tager et par timer mere. Tænker at det er tegn på at han trænger til mere søvn og reelt ikke er udhvilket når han vågner. Vi vil dog helst undgå at skulle ud med barnevognen så tidligt hver morgen – for det første fordi vi bor i ...


Annonce

... lejlighed og skal op og ned af trapper - og for det andet fordi jeg tænker, at det er en uhensigtsmæssig vane at få etableret? Men lige nu ser jeg det som mere fristende, end at han ikke får sovet – evt at køre med ham uden at give ham havregrød først, så han lærer at få forlænget søvnen uden at rykke morgenmads tidspunktet frem.

Han er meget stædig – hænger nok også sammen med alderen – og bliver vred/ked af det, hvis vi ikke står op med ham når han er vågen. Har prøvet at fastholde, at vi blir liggende i sengen til kl 6 uden at tænde lys eller underholde ham – men det resulterer altså i lidt af et skrigeshow. Han blir dog med det samme god igen og vældig glad, hvis vi gir efter og står op med ham :-)

Vi har prøvet at han sov med morfar et par nætter – og der lykkedes det morfar at få ham lullet i søvn igen og til at sove til kl 6-7. Har prøvet at kopierer, hvad min far gjorde – men tror vores dreng er snedig, og godt er klar over forskellen på mor/far og bedsteforældre:-)

Han sover i vores seng sammen med os eller i tremmesengen ved siden af – mest fordi han stadig vågner et par gange i løbet af natten og det derfor er nemmere at have ham hos os.

Mine spørgsmål er:

- Skal vi acceptere at han er en ”early bird” og stå op og starte dagen når han vågner og vil op – også selv om klokken er 04.30?
- Hvad kan vi gøre for at få ham til at sove lidt længere?
- Er det en dum ide med grød om natten?
- Hvad tænker du om barnevognsture tidligt morgen?
- Tror du eget værelse vil hjælpe på hans søvn?
- Hvor meget skal han sove i den alder - og tror du han får søvn nok?

På forhånd tak – at kunne sove til kl 6 virker lige nu som en luksus, vi meget godt kunne tænke os :-)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling fordi der er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, fordi den første tvilling sidder med numsen nedad, eller fordi der er andre problemer, der forhindrer normal fødsel.

Cirka tre ud af fire, som kommer i fødsel, ender med at føde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce