Annonce

Annonce

Brev:

15 mdr. pige græder om natten


1. november 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

15 mdr. pige græder om natten

Hej Helen,

Så er jeg tilbage med et nyt spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med. Vi har ved hjælp af dine råd fået vores datter til at sove i egen seng, på eget værelse helt uden dårlige søvnassociationer. Skønt!

Vi har et pitturitual, der fungerer rigtig godt. Selve putningen står min kæreste for. Jeg ammer i stuen og vinker godnat herfra. Når de sidder og læser bog på hendes værelse som det sidste, er hun tit træt, lukker bogen og hopper selv ned fra skødet. Så putter han hende i sengen og synger for hende. Hun maser tit rundt for at finde den rigtige sovestilling, men det tager oftest 5 min. Helt uden gråd eller problemer. Så venter han ca. 10 min før han går. Hun sover tit fra kl. 19.15

Problemet er, at hun vågner ofte (4-12 gange) hver nat. Grædende. Hun falder til ro så snart vi går ind til hende. Men bliver tit vred hvis vi synger den sang, som hun ellers reagerer super positivt på om dagen, når hun skal sove i barnevognen og om aftenen, når hun puttes. Derfor taler vi til hende med rolig stemme og bruger shh i stedet. Ofte falder hun meget hurtigt i søvn igen - dog efter ret højlydt protest. Hun går dog ikke ud af sengen. Sidder bare op og græder. Læner sig ud mod os i starten indtil hun er faldet til ro ...


Annonce

... og kan lægges ned.

Mit spørgsmål er, om det er normalt, at en pige på snart 15 mdr. vågner så mange gange i løbet af natten? Jeg kan ikke se, hvordan vi kan fjerne flere "dårlige vaner", da der kun er sang og rolig shh tilbage. Jeg er igen tilbage på sofaen om natten for ikke at få så afbrudt søvn, men det er hårdt for ryggen og ikke mindst trist for parforholdsfølelsen.

Ella er en lille lærke, der står op kl. ca. 5-6, så der tager jeg hende tit, hvorefter min kæreste går i seng og sover videre nogle timer. Hun sover stadig 2 lure, da hun er træt allerede kl. 8 og igen kl. 14ish. Det fungerer fint bortset fra, at der ikke er ret meget rutine. Nogle dage ligger lurene anderledes, fordi hun er stået op før eller senere. Så kan ikke rigtig planlægge nogen aktiviteter.

Desuden vågner hun også når hun sover i barnevognen udenfor. Det er stort fremskridt, at hun sover imens vognen står stille. Og nu sover hun ca. 45 min inden hun vågner. Herefter går jeg med hende i 3-5 min og så sover hun gerne 30-40 min ekstra, hvorefter hun er frisk. Hvis vi gerne vil lære hende at "rulle om på den anden side" og sove videre selv, hvordan gør vi så det bedst muligt? Uden at hun føler sig forladt! :)

Med venlig hilsen
Den taknemmelige mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Jordemoder

Når du konstaterer at du er gravid, skal du kontakte egen læge. Han/hun vil herefter automatisk sørge for at din jordemoder får besked og hun vil så indkalde dig til undersøgelse.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce