Annonce

Annonce

Sundhedsplejerske


26. august 2013

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så får sundhedsplejersken automatisk besked fra fødestedet, og vil sædvanligvis selv kontakte den lille familie og aftale besøg.

Sundhedsplejersken kommer for at hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt dit barn vokser og trives som det skal og give dig råd i forbindelse med dit barns udvikling. Sundhedsplejersken vurderer både barnet og familien som helhed og kan rådgive ...


Annonce

... dig omkring emner som stimulation, kost, ernæring, udvikling, amning, flaskegivning, pleje, sygdom, søskende, samliv, parforhold, depression osv.

Sundhedsplejersken kan også henvise dig til andre professionelle, såsom egen læge, speciallæge, fysioterapeut, talepædagog osv.

De fleste sundhedsplejersker arbejder både med småbørn og skolebørn. Den sygeplejerske som måler og vejer dit barn, laver syn- og høretest og har sundhedssamtaler på skolen (læren om kroppen, kammeratskab, pubertet osv) er ofte også uddannet sundhedsplejerske.

Sundhedhedsplejersken kan også komme i institutioner (vuggestue, børnehave osv.) hvis der er behov for dette. I nogle kommuner er det også sundhedsplejersken der laver hygiejnetilsyn i institutionerne.

Du kan altid kontakte din sundhedsplejerske, hvis du er i tvivl om dit barns udvikling og trivsel.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce