Annonce

Annonce

Brev:

2-årig vil ikke sove om aftenen


27. maj 2015

Kategori:
Alder:
2 år

2-årig vil ikke sove om aftenen

Hej Helen

Min datter er nu blevet 2 år og har længe været i en stor udvikling mentalt og fysisk.
Hun begyndte allerede at snakke da hun var 15 måneder og kunne sætte enkelte ord sammen da hun var 18 måneder og snakker nu rigtigt flot.
Hun er meget langt fremme motorisk og elsker at udfordre sig selv.

Det var helt tydeligt, at hun i 18-måneders alderen pludselig begyndte at kunne mærke frygt og kunne stoppe op på vej ind i stuen eller hendes værelse og løbe tilbage til os og sige "blev helt bange spøgelse" eller noget i den retning.
Vi har dog ikke på fornemmelsen at det har fyldt mere end det og hun har også altid været hurtig til at blive overbevist om, at der ikke var et spøgelse i stuen.

Men her da hun var omkring 20 mdr gammel begyndte aftenputningen at blive besværlig. Det startede med at hun slet ikke ville ned i sin seng.
Vi har altid startet med at læse 2 bøger i en lænestol på hendes værelse og så tændt hendes skildpadde-lampe, som laver bølge-lys i hele værelset og spiller beroligende musik og så har vi kunne lægge hende og gå ud.

Men pludselig krævede det at vi sad længe med hende og halvsov i en lænestol før hun kunne lægges stadig i vågen tilstand (nogen gange var vi "heldige" at hun var faldet i søvn) men selvom hun accepterede at komme ned i sin seng, var det ikke ensbetydende med at hun ville sove.

Hun kæmper ...


Annonce

... stadig imod at komme ned i sengen og vi ligger ofte lidt sammen på gulvet blandt hendes bamser og så får vi hende overbevist om at man ligger meget dårligt der og at det er meget bedre at komme ned i sengen og det virker ok nu.
Men når hun kommer ned i sengen kan der gå 1 time før hun sover. Hun er ikke nødvendigvis utilfreds. Hvis man ligger derinde ligger hun bare og snakker med sig selv og kaster sig rundt i sengen men vil også gerne lige en gang imellem have en hånd ud mellem tremmerne og mærke os. Det lykkes os også en gang imellem at få lov til at forlade værelset kort efter hun er lagt, men så går der stadig lang tid før hun sover og nogen gange må vi ind til hende fordi hun bliver ked af det (vi har aldrig ville lade hende græde alene i sengen!!).

Hun har altid sovet ca. kl. 20 men lige nu er den tæt på 21 hver dag. Hun sover så ca. til kl 7 og tager 1½-2 timer i vuggestuen og gerne lidt mere til middagslur i weekenden herhjemme, hvor hun helt tydeligt virker træt ovenpå en hård uge.

Hun er tydeligt træt om aftenen men bliver godt sur når vi allerede omkring 19:15 begynder at gøre hende natteklar.

Kan det mon "bare" være en 2-års fase vi er i eller kan vi gøre noget? Jeg er helt sikker på at hun har brug for at sove før kl 21, da hun er meget træt efter 19:30, men hun har aldrig været en af de børn der sov mest.

Med venlig hilsen
AL

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. januar 2018 | Sovevaner | 21 mdr.

Vågner konsekvent kl. 5 men er ikke udhvilet

Kære Helen, Alberte på 21 mdr. Vågner konsekvent kl. 05 hver morgen. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Skal han blive siddende ved bordet?

Hej Helen, Min søn på 20 måneder har altid haft en god appetit og sidder...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Opdragelse | 20 mdr.

Hvor meget fjernsyn er okay?

Hej Helen. Tak igen for svar og en uundværlig brevkasse. Jeg tænker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. december 2017 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Mad og diverse

Hej Helen. Vores søn på 22 måneder trives generelt rigtig godt, han er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for din altid rigtigt gode brevkasse, med masser af nyttige råd og gode, personlige og vedkommende svar.

Jeg glæder mig altid til at modtage svar fra dig.

Sebastians mor


Annoncer

Annonce