Annonce

Annonce

Brev:

Dagplejer eller vuggestue?


5. august 2016

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Dagplejer eller vuggestue?

Hej Helen

Mange tak for dit svar ang. hvor min søn skal sove. Så snart jeg læste det, blev jeg helt igennem glad, og så indså jeg, at jeg jo sådan set godt vidste svaret, men blot manglede at få bekræftet, at det ikke ville gøre noget besværligt senere hen. Han falder i søvn på ca. 10 min, og det kan da vist kun siges at være en luksus - også for mig, som nyder at have ham liggende helt tæt. :)

Nu er det sådan, at han går hos en ressourcedagplejer. Han er motorisk set ca. 3 måneder bagud, men trives og har stort gåpåmod og er meget nysgerrig. Vores ressourcedagplejer er han helt vild med. Da han startede, gik der kun et andet barn på to år, og han var der ikke mere end et par timer hver dag, så vores søn har haft hende næsten for sig selv. Nu er der lige startet en dreng mere som bliver et år til september, og han og min søn er ca. lige langt motorisk. Det lader til at blive rigtig godt.

Det går bare så godt, at vi også er begyndt at tænke lidt fremad. Vi går nemlig med den sørgelige viden, at når kommunen dømmer, at vores dreng er godt nok med og en anden har mere brug for pladsen, så vil de begynde at arbejde på at få ham flyttet. Det er vi rigtig kede af, da han er så utrolig glad for sin dagplejemor, men vi kan godt godt forstå det, og det er vilkårene, når man får en specialplads.

Vi har medindflydelse på, hvor han kommer hen, og som det ser ud nu, er der tre valg:

1: en anden dagplejer, som han har været meget på besøg ...


Annonce

... hos og som vi selv godt kan lide. Vi var ude og besøge hende, dengang vi skulle vælge dagplejeplads og har også fået hende anbefalet.

2: en rigtig god, lokal vuggestue, der har integreret børnehave, hvor han vil kunne fortsætte bagefter. Der var vi på besøg, og den er rigtig god. Store, lyse lokaler, venlige pædagoger og børn, der trives. Vi er ikke i tvivl om, at han skal derhen i børnehave, hvis vi overhovedet kan få det til at lykkedes. Den er meget populær og svær ellers at få plads hos.

3: en privat dagplejer med to voksne og otte børn, som går meget op i det samme som os (øko, natur og musik/sang/dans). Der er en rigtig god stemning, og vi har været på besøg der to gange. Vi blev tilbudt plads i sin tid, men valgte ressourcedagplejren efter vi besøgte hende og synes hun var fantastisk.

Vores dilemma er faktisk ikke så meget, hvor vi synes han skal hen, for vi kan godt lide den anden dagplejer, og at han er i mere rolige omgivelser mens han er helt lille. Vi er bare i tvivl, fordi det betyder, at han skal rykkes så mange gange, og at personer han ser som primære omsorgsgivere skal skiftes ud næsten årligt.

Vi tror, han vil blive rykket, når han er omkring to år, men håber selvfølgelig, at det aldrig kommer til at blive aktuelt. De to andre børn er for tidlig fødte og meget sensitive, så det er en meget skærmet gruppe.

Hvad er dine tanker?
Hvordan kan det påvirke ham at skifte årligt?

Med venlig hilsen
Hectors mor og far

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Forberedelse til at blive storebror

Hej Helen, Jeg er gravid med barn nr. 2, min førstefødte er 16 måneder til...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Spjætter i søvne

Hej Helen, Min søn spjætter nogle gang når han sover. Jeg er mest opmærksom...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Højstolens bøjle

Hej Helen, Åh min søn er ved at blive en stor dreng. Han er glad og trives...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Diverse | 13 mdr.

Vuggestue - gråd, skal mor vende om?

Hej Helen, Min søn er rigtig glad for at være i hans vuggestue. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annoncer

Annonce