Annonce

Annonce

Brev:

Flytter hjem til Danmark


15. april 2013

Alder:
21 mdr.

Flytter hjem til Danmark

Kœre Helen

Til sommer flytter vores lille familie hjem til Danmark igen. I den forbindelse har vi en nogle spørgsmål, som trœnger sig på.

Vores søn er nu 21 måneder og en rigtig lille charmetrold. Han er født i udlandet og har altid vœret hjemme hos mig – ud over de sidste par måneder, hvor han én gang om ugen har vœret I dagpleje. I Danmark skal han begynde i vuggestue, og vi er meget spœndte på, hvordan han klarer denne overgang. Nogle tips til hvordan vi kan forberede ham bedst muligt?

Det ene hold bedsteforœldre bor i samme land, hvor vi bor nu. De er naturligvis meget trœtte af, at vi flytter og forventer at vores lille søn derfor besøger dem meget den sidste tid. De bor dog halvanden time vœk, hvorfor det altid bliver med mindst én overnatning. De sidste par måneder har det nœsten vœret med 14 dages interval, hvilket jeg ikke mener er i barnets tarv at vœre så meget vœk hjemmefra. Men der presses meget på, og jeg er i tvivl om jeg overreagerer? Skal jeg give dem lov de sidste måneder?

I forbindelse med flytningen har ...


Annonce

... bedsteforœldrene også meldt ud, at vores søn kan passes af dem mens vi pakker. Men hvor meget bør vores søn vœre med til – f.eks. pakning af hans sager? Er det vigtigt at han ser lastbilen blive pakket osv? Eller vil det bare stresse den lille mand og har han bedst af, at hygge sig hjemme hos dem imens?

I Danmark venter det andet hold bedsteforœldre spœndt. De har allerede spurgt, om de må tage barnebarnet med på en uges ferie til sommer. De vil tage ham med på en af øerne, hvorfor han ikke lige kan komme hjem igen, hvis han bliver ked af det. Da både min mand og jeg skal starte nyt arbejde, har vi ingen ferie og vuggestuen er lukket, hvormed det for os ville passe fint. Men er en uge for lang tid for sådan en lille dreng? Også når man tœnker på at han en måned forinden er blevet rykket ud af hans faste rammer?

Som du jo sikkert kan se, gør vi os mange tanker omkring flytningen og vores lille dreng. Vi ønsker at gøre overgangen så let for ham som mulig; men måske gør vi for stort et nummer ud af det?

Venlig hilsen
En noget bekymret mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

Nattespetakler

Kære Helen Vi har nogle udfordringer om natten pt. Og jeg ved ikke, hvad vi...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Bedsteforældre | 2 år

Overnatte hos bedsteforældre

Kære Helen Ja - som overskriften lyder, så går mit spørgsmål på, hvor gamle...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2024 | Renlighed | 23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Mange tak for dit gode svar - vi har nu fulgt dine anvisninger og det var en overraskende nem proces - 2 nætter tog det af vænne flasken fra vores datter og nu spiser hun som aldrig før - TUSIND TAK for dit lille skub.

Mange hilsener
Vibeke, mor til pige på 21 måneder


Annonce