Annonce

Annonce

Svar: Udfordrer os - 15 mdr


13. juni 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære forældre

Tak for jeres brev :)

Når jeres dreng slår - eller for den sags skyld, skubber, bider, hiver i hår eller lignende, så er det fordi han mangler ord. Han er stadig så lille, at han ikke kan sætte ord på sine tanker og følelser - og derfor reagerer han fysisk.

Det er naturligt, at I kan blive forskrækket, når han pludselig slår ud efter jer og de første par gange I oplever det, kan I derfor godt komme til at lægge så meget vægt på at få ham til at holde op, at I kommer til at forstærke den handling hos ham. Det er dog vigtigt, at I tager det roligt og forsøger at undgå situationer, hvor det sker - og når det sker, ikke viser det for meget opmærksomhed.

Han har brug for rigtig lang tid til at lære at mestre og kontrollere sine følelser. Det tager lang tid at lære at bruge ord i stedet for at være fysisk reagerende, når man skal fortælle at noget er rigtig dejligt eller at noget er rigtigt svært.

I fortæller, at han ofte slår, hvis han vil i kontakt, hvis han ikke får sin vilje eller hvis han bliver tvær... og det kan godt være lidt forskellige ting, der spiller ind her.

Hvis han slår for at få kontakt - så er det netop fordi han ønsker, at I skal se på ham, koncentrere jer om ham. Han kan ikke sige "se mig", "vær der for mig", "hjælp mig" eller lignende med ord, og i stedet vælger han så at slå ud efter jer.

Det kan også være kærtegn, som kammer over, og som han ikke kan styre. Det at nusse jer, kærtegne jer, ae jer er svært at styre, han har stadig svært ved at styre og koordinere sine bevægelser - og så kan han ende med at slå i stedet for at være ...


Annonce

... kærlig.

Når han slår i frustration over ikke at få sin vilje, så er det netop frustrationen igen - han kan ikke sige "det er uretfærdigt" eller "jeg leger lige så godt", eller "det er sjovt at lege med den her ting". Han slår i stedet - igen fordi han ikke kan sætte ord på sine følelser.

Hvis han nogle gange bider jer, så skyldes det de samme ting - bedst som I sidder og nusser, kæler og har det rart, så bider han jer. Her er det kærtegn der kammer over. Man kan side at det er en slags "jeg elsker dig så højt at jeg kan spise dig", at han simpelthen nyder jeres nærhed så meget, at han er nødt til at sætte tænderne i jer ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det bedste I kan gøre er at finde ud af hvorfor, altså prøve at pejle ind på, i hvad situationer I oplever, at det sker.

Når han bider i glæde, når I har det dejligt skal I naturligvis ikke skælde ud. I må meget gerne sige AV! så han fornemmer at det var ikke okay, at det her gjorde ondt, og det kan også være en god idé, at I sætter ham fra jer, så han mærker, at der følger en handling med det nej eller det AV! som I giver ham. Men det er vigtigt, at I ikke bærer nag, og I skal prøve at vise ham, det, som I gerne vil lære ham, netop at kysse og kramme i stedet for at bide og slå...

Og så er det med den alder han har allerbedst, hvis I kan forsøge at undgå, at det sker. Altså undgå at nå derud, hvor han forløber sig. Netop fordi jo mere han gør det, jo mere I skælder ud og har fokus på det, jo mere kan det forstærkes hos ham, så hvis I helt kan nå at afbryde situationen, så det slet ikke når dertil, jo bedre er det.

Jeg håber, at I kan bruge mine tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Konstant utilfreds

Kære Helen. Jeg skriver til dig igen da jeg er ved at være ret bekymret for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Sprog - 2 år, 2 mdr.

Kære Helen Tak formen rigtig god brevkasse. Vi har før haft glæde af dine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hormonbehandling

Hormonbehandling bliver brugt som fertilitetsbehandling, ofte i forbindelse med insemination.

Man giver kvinden hormontabletter som stimulerer kvindens ægløsning, så der modnes flere æg end normalt.

Derudover kontrollerer man kvindens ægløsningstidspunkt, ved hjælp af hormon-indsprøjtning, så man kan afpasse tidspunktet fuldstændig med samleje eller insemination.

Læs mere i Babylex

Sutteflaske

For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.

Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.

Sutteflaske-sutterne findes...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce