Annonce

Annonce

Svar: Seng til tumling


13. februar 2017

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej Christina

Tak for dit brev :)

De fleste børn vil, når de er omkring 2.5 år gamle, selv begynde at protestere over tremmesengen. De vil ikke ligge bag tremmer og begynder at klatre over og gå ind i stuen - og når barnet selv forsøger at "bryde ud" af sengen, så er det tid til en åben seng.

Hvad man derefter skal skifte til afhænger lidt af, hvilken løsning man har valgt. Nogle tremmesenge er jo lavet sådan, at de kan forlænges, tremmerne kan fjernes, og der kan komme en større madras i - så sengerammen egentlig er den samme, men sengen bliver til en juniorseng og kan således bruges i længere tid.

Har man en tremmeseng, som ikke er beregnet til større børn, og som er en lukket seng, så kan man skifte til en åben seng - og nogle vælger så en juniorseng, andre en "voksenseng" - valget må afhænge lidt af, hvad type seng man leder efter, og hvor uroligt ens barn sover.

Til et barn der sover uroligt, vil det være rigtig godt, hvis sengen har en sengehest, som sikrer, at barnet ikke bare lige kan trille på gulvet. Men hvis barnet sover nogenlunde roligt, så kan man også vælge en løsning, hvor der er en sengeramme, som madrassen ligger nede i, så der stadig er en kant, men uden at der er tale om en decideret sengehest... som en karlekammerseng. Det kan godt have et voksenmål og dermed være en seng, som barnet kan bruge i længere tid.

Jo yngre barnet er, når man skifter til en åben seng, jo bedre vil en juniorseng måske være, fordi den kan ...


Annonce

... være lidt mere sikker for barnet at ligge i på grund af sengehesten. Jo ældre barnet er, når man skifter til en åben seng, jo mere vil man kunne skifte direkte til en voksenseng. Jeg ville dog ikke anbefale f.eks. en boxmadras med ben, fordi barnet let kan falde ud af den, da der ikke er nogen kanter... Det handler meget om sikkerhed, og børn i 3 års alderen kan godt begynde at gå i søvne og bevæge sig ind til forældrene om natten, og så er det vigtigt, at de ikke falder og slår sig.. derfor anbefales f.eks. høje senge /køjesenge normalt heller ikke til børn, der er under skolealderen....

Med hensyn til madras, så vil jeg anbefale at vælge en skummadras eller latexmadras. De passer ofte til barnets vægt (børn vejer jo ikke så meget og har ingen glæde af at ligge på f.eks. en springmadras med fjedre) og derudover er de ofte lavet sådan, at de giver kroppen mulighed for at ånde, så fugt og sved kan transporteres væk.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en fordel med et vaskbart betræk - det er dog min erfaring, at det kan være rigtig svært at komme på madrassen igen efter vask! Så kan det være bedre at lægge rullemadras på, som kan vaskes, hvis barnet kommer til at tisse, kaster op eller lignende om natten... I perioden, hvor man træner renlighed eller hvis barnet har problemer med ufrivillig natlig vandladning, kan man bruge vådliggerlagen, det øger også madrassens holdbarhed lidt...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og gives f.eks. til kvinder i fødsel. Lattergas virker på den måde at kvinden mærker smerten, men ikke alder sig gå på af den - hun bliver lidt "ligeglad". Det er lidt ligesom at blive lidt fuld og svimmel.

Når masken lægges fra kvinden, så forsvinder virkningen hurtigt igen.

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce