Annonce

Annonce

Svar: Sut (og opfølgning)


27. maj 2014

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Frederiks mor

Tak for dit brev og dejlige opfølgning - det lyder så godt, at du har fået lidt mere ro og det er super, at du fornemmer at Frederik faktisk begynder at skabe lidt mere rytme. Det lyder super fint, det du fortæller - at han begynder at sove sine lure lidt mere fast i løbet af dagen og ja - det vigtigste er naturligvis, at han trives, tager på, sover godt om natten, og i det hele taget lyder til at have det rigtig godt:)

Det kan være rigtig dejligt med en sut - men det er ikke alle børn som vil acceptere sutten og så må det være sådan. Børns suttebehov er forskelligt og hvor nogle børn har stor glæde af en sut og hvor sutten bliver deres kæreste ven, så vil sutten for andre børn ikke har nogen betydning, og små børn kan få kvalme og blive utilpasse, når man forsøger at komme en sut i munden på dem…

I kan naturligvis godt forsøge. Men der er altså desværre ikke nogen garanti for at det lykkes.

Det kan være en fordel at finde en sut, som I faconen minder om hans flaskesut. Så skal han ikke forholde sig til to forskellige sutteteknikker og det kan gøre det lettere for ham at finde ud af at sutte på sutten.

I kan prøve mellem forskellige modeller. Nogle børn vil helst have en sut i silikone, andre børn foretrækker naturgummi/latex. Nogle børn vil have en kort model, andre en lang model, atter andre en rund model og så er der også børn, som foretrækker en flad model.

Det kan nogle gange ...


Annonce

... hjælpe at bevæge sutten lidt mod barnets gane, fordi sutterefleksen sidder der. Det kan også nogle gange hjælpe at holde lidt på barnets kinder hen over sutten, fordi jeres tryk mod kinderne også kan stimulere til at han begynder at sutte.

For nogle børn hjælper det at koble en sut på en stofble, så de har en ble hos sig, der efter dufter af mor eller far. Denne stofble eller lignende kan og vil ofte overgå til at blive en putteklud i stedet for en sutteklud med tiden :)

Det er en god idé at øve med sutten, når jeres dreng er glad og veltilpas, og ikke når han er ked af det. Hvis han er ked af det, så vil han naturligt protestere voldsomt over at I putter en sut i munden på ham - den hjælper ikke her :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en idé at øve med sutten som afslutning på et flaskemåltid. Når han spiser, så vil han naturligt være igang med at sutte og når flasken fjernes fra munden og sutten så kommes i munden, så vil han nogle gange automatisk sutte videre og på den måde lærer at acceptere den.

Andre gange kan det hjælpe at give sutten sammen med lidt kogt vand, så han får lidt at drikke samtidig med at han sutter. I kan evt. hælde lidt vand ind i mundvigene med en lille teske eller en engangsprøjte. Det er ofte også en god idé at skylle sutten i kogt afkølet vand før I giver ham den i munden, så den ikke er for tør :) Dyp IKKE sutten i sukker eller lignende.

Håber dette vil hjælpe jer lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annoncer

Annonce