Annonce

Annonce

Svar: Børnehave og forkølelse


31. marts 2011

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Gitte

Det er helt normalt at børn bliver ekstra forkølede, når de starter eller går i institution. Det at mange børn er samlet på et sted, giver naturligt større smitterisiko.

Især i vinterhalvåret, hvor der florerer forskellige vira og bakterielle sygdomme, kan man ikke undgå at børn bliver syge - og slet ikke, når de går i institution. Man siger normalt at det tager 2 vintre at bygge barnets immunforsvar på, så det "bliver til at have med at gøre" og den ene sygedag ikke afløser den anden - men stadig er sygdom svært at undgå.

Der er dog lidt forskellige ting man kan gøre for at forebygge:

For det første er det vigtigt at medtænke hygiejne. Det er vigtigt at børn får vasket hænder i forbindelse med bleskift, næsepudsning og også inden og efter de har spist.

Det er også vigtigt at man søger for at vaske legetøj, pusle puder, madraser, sengetøj, gulv, reoler osv. Der skal også lufte ud - rengøring og et godt indeklima er vigtigt.

Så er det også vigtigt at ...


Annonce

... man styrker barnet immunforsvar inde fra - det gør man f.eks. ved at søge for at barnet får sovet som barnet har behov for. Sørge for at barnet spiser sundt og varieret og især have fokus på at barnet får fisk næsten dagligt - fordi der i fisk er blandt andet Selen, der fungerer som antioxidant.

Barnet må ikke fryse, det skal være iklædt tøj, der passer til årstiden. Det kan være en god idé at bruge uldundertøj i vinterperioden, så barnet holdes ekstra varm. Barnet skal have indesko og bør ikke få kolde fødder, bør ikke udsættes for træk osv.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Og så er det naturligvis vigtigt at man overholde regler om at børn ikke afleveres i institution, hvis de ikke er raske. At børn med feber skal være hjemme og at barnet bør have en feberfri dag, før det returneres til institutionen osv.

Der er i forhold til de forskellelige sygdomme også forskellige anbefalinger omkring, hvornår børnene bør komme i institutionen igen.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce