Annonce

Annonce

Svar: Pottens ABC


15. april 2015

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Helle

Det lyder super, at du udnytter din datters naturlige lyst til at forsøge sig med potten. Det er rigtig dejligt, at hun selv viser interesse, og det er super godt at lytte til dette, lade hende prøve og så glæde sig over den lille succes, når det så lykkes. Det er naturligt stort, og det må du gerne vise hende, at du også synes:)

Måske vil hun stille og roligt blive helt klar, så I kan forsøge lidt mere i løbet af sommeren, mange børn bliver renlige omkring 2.5 års alderen. Måske er det lige nu blot lidt almindelig interesse og opmærksomhed på egen krop. Hun har jo en alder nu, hvor hun naturligt begynder at interessere sig lidt mere bevidst for, hvordan hun fungerer, at hun f.eks. er en pige, ligesom mor er en pige, men far er en dreng osv. Og i den forbindelse kan interessen for at tisse og have afføring også være vældig interessant - og nogle gange lykkes det at bruge interessen til netop at træne renlighed, andre gange er hun slet ikke parat. Renlighed er jo en fysiologisk proces, som styres af hormoner, så selvom hun nogle gange kan vise lyst til at ville prøve, så viser det sig at hun ikke er i stand til at holde sig og så må I naturligvis give det den tid, som er nødvendig. Der er ligeså mange, hvis ikke flere, som først er renlige omkring ...


Annonce

... 3 års alderen eller senere…

Jeg synes, du skal gå over til undertrøje og så give hende en bukseble på. Altså den type ble, som kan trækkes op og ned som et par underbukser. Så kan hun selv lære at trække bleen ned, når hun vil på potte (evt. tage den helt af) og når hun er renlig, kan hun så gå over til at få trusser på i stedet for ble. Nogle børn har glæde af et overgangstrusse, men det er ikke alle. Man kan købe "training pants". De kan ikke suge som en ble, men de kan lige holde et par dryp, så barnet kan nå på toilettet, når det mærker, at det skal tisse.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at tørre hende, så vil det være rigtig godt, hvis du kan lære hende at bukke sig forover, så hun står med hovedet nedad og enden i vejret, når du skal tørre hende. I takt med at hun bliver ældre og skal lære at tisse og lave på toilettet skal du naturligvis tørre hende imens hun sidder der, og hen af vejen skal hun så lære at tørre sig selv. Det kommer med tiden - det kræver også lidt lange arme at kunne det selv:) Men lige nu på gulvet og foroverbøjet:)

At hun gerne vil have alt tøjet af skyldes at hun ikke er ældre. Hun forstår højst sandsynligt ikke helt forskellen på at gå på potte eller skulle i bad. Hun lærer det naturligt hen af vejen..:)

Håber du kan bruge dette videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

19. oktober 2017 | Renlighed | 3 år, 3 mdr.

Afføring, eller mangel på samme

Hej Helen, Min dejlige datter på 3 år, har nu igennem et halvt år sådan ca....

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Renlighed | 3 år, 1 mdr.

Natble - 3 år, 1 mdr.

Kære Helen Min søn på lidt over 3 år blev renlig for 3,5 mdr siden. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annoncer

Annonce