Annonce

Annonce

Svar: Gravid igen


30. oktober 2015

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maries mor

Tak for dit brev - og stort tillykke med at I nu venter jer en lille ny:) Det er rigtig dejligt, også selvom I ikke lige havde regnet med, at det skulle være nu.

Som jeg læser dit brev, så er du blevet gravid med spiral. Hvis det er tilfældet, så er det vigtigt, at du kontakter din læge og bliver henvist til en scanning. Det er vigtigt at sikre sig, at alt er som det skal være, og at du ikke har en graviditet uden for livmoderen. Måske har du allerede været i kontakt med lægen?

Lægen eller gynækologen vil også kunne tale med dig omkring dine bekymringer - hvad det vil betyde på sigt og dine bekymringer omkring blodtab i forbindelse med fødslen. Det er to forskellige graviditeter, to forskellige forløb og det er slet ikke sikkert, at det samme sker igen - men det er vigtigt, at du får talt tingene igennem og at du begynder at kunne nyde graviditeten og den lille ny, som er på vej :)

Når man får børn med under 18 måneders mellemrum, så kalder man det pseudotvillinger. og der er naturligt både fordele og ulemper ved at få børn, der aldersmæssigt ligger tæt på hinanden.

Der er noget praktisk i at børnene ligger aldersmæssigt tæt. De har ofte samme legekammerater, de kan gå i samme institution, de kan lege med hinanden, gå til sport og andet samme i fritiden, bruge hinanden rigtig meget i takt med at de vokser op. Det er for mange rigtig dejligt at have en søskende, som de aldersmæssigt er tæt på, fordi man ofte så deler mange ting sammen.

Men det kan naturligvis også nogle gange være svært, for de er jo ikke ens og skal naturligt mødes forskelligt. Og der er ...


Annonce

... naturligt forskel på om man er 1 år eller 2 år osv. Jo yngre børnene er, jo større ved denne forskel naturligt være, jo ældre de bliver, jo mere vil aldersforskellen udligne sig.

Det kan give lidt ekstra udfordringer til forældre, at man har to blebørn osv. men samtidig kan det også være rigtig dejligt at "det bliver overstået på en gang" og ikke varer i flere år... Den største udfordring er dog nok at se børnenes individualitet og opdrage dem forskelligt, møde dem hver især. For det er ikke rart, altid at blive sammenlignet med den anden og det kan man naturligt godt have lidt tendens til, hvis de aldersmæssigt ligger tæt.

Det er altid ekstra udfordrende, hvis den ældste er lidt mere stille og tilbageholdende, og den yngste er mere temperamentsfuld og udadreagerende - men det må tiden jo vise, og I vil naturligt finde ud af det:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Du skriver, at du er bekymret for, om det vil være synd for jeres datter - og nej, det er ikke synd, at hun får en lillebror eller lillesøster. Faktisk kan det også her være en fordel, at hun ikke er så gammel, fordi I ikke falder i den fælde, hvor I kommer til at sige "nu må du lige vente" eller "du må lige prøve selv" eller lignende. Hun er stadig så lille, at hun ikke kan vente, at I ikke kan bede hende klare sig selv - det er hårdt for jer, at I skal hjælpe to børn, men for hende er det godt, at der ikke bliver stillet større krav, end hun kan klare.

Glæd du dig over det lille spirende liv i din mave og få en tid hos lægen (eller gynækolog), så I kan få talt nogle af dine bekymringer omkring graviditeten og fødslen igennem:)

Rigtig meget held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit svar på min sidste henvendelse. Jeg blev i meget bedre humør efter at have læst det. Min mand og jeg har talt en masse sammen, og der er faldet ro over hverdagen igen. Tusinde tak!

Ermelin - mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce