Annonce

Annonce

Svar: Hvordan påvirker sygdom under graviditeten barnet?


26. februar 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære evigt syge ...

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt at I gerne vil have et barn mere, det er rigtig dejligt at have børn, de ved I - I har jo allerede to ...

Det kræver dog stort overskud at have børn og det lyder ikke som om at overskuddet er til det hos jer lige nu. Du fortæller at du ofte kun er rask 1-2 dage om måneden, at du vægtmæssigt ligger til at være undervægtig, at du ofte er nødt til at spise smertestillende osv. Og selvom I gerne vil have et barn mere, så er jeg nødt til at sige, at det jo ikke lyder optimalt hverken i forhold til at gennemgå en ny graviditet og fødsel, men heller ikke i forhold til at være mor.

Det er meget svært at være mor og tage sig af sine børn, være der for dem, have overskud til at møde dem, se dem og anerkende dem, når man næsten ikke har overskud til sig selv ... Og du skal jo heller ikke kun være mor, du skal også være hustru og også være der for din mand. Og jeg synes I skal prioritere meget hvad I vælger og hvorfor ... :)

Der er mange ting som spiller ind på en god graviditet og fødsel. I 1996-2002 lavede man i Danmark et projekt "Bedre sundhed for mor og barn", hvor man blandt andet undersøgte, hvordan graviditetsperioden påvirker barnets sundhed. Dette projekt har givet stor viden om mange ting - noget af det man har fundet ud af er blandt andet, at hvis man er undervægtig, ...


Annonce

... så er der større risiko for at abortere. Man har også fundet ud af at indtag af medicin f.eks. smertestillende, vil påvirke barnet negativt.

Man havde en mistanke om at feber under første halvdele af graviditeten kunne påvirke fosteret og evt. påvirke til fosterdød. Her viste undersøgelsen dog at feber i sig selv næppe udgør nogen risikofaktor for spontan abort eller dødfødsel. Kvinder, der oplever en feberepisode under en graviditet, behøver således ikke at frygte, at dette vil øge risikoen for fosterdød. Men det er naturligvis vigtigt at finde ud af hvorfor man har feber ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Andre undersøgelser laver i udlandet tyder på at stress under graviditeten kan påvirke barnet og påvirke barnets udvikling senere hen og hvis man konstant er syg, så er kroppen jo i en stresstilstand, som hverken er god for den gravide eller for barnet.

Jeg kan naturligvis ikke sige hvorvidt I bør få barn nummer 3 som situationen er, det er kun jer der kan vurdere, om det er rigtigt for jer. Men som du beskriver det hele, så tænker jeg umiddelbart at det er rigtig vigtigt at du finder ud af, hvorfor du kontant er syg og at du bliver behandlet, bliver rask ... Du skriver at du går til udredning op hospitalet og jeg håber at de vil kunne finde ud af noget. Prøv også at spørge dem om de vil anbefale en ny graviditet, som situationen er hos jer :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex

Tøj - Grundudstyr

Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.

Sundhedsstyrelsen har lavet følgende liste vedr. grundudstyr:

6-8 undertrøjer i bomuld eller blød tynd uld
10-12 par underbukser
6-8 sparkedragter eller natdragter
2 varme trøjer med langt ærme
3-4 bluser
1 hue
1...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annoncer

Annonce