Annonce

Annonce

Brev:

En farglad baby


26. februar 2012

Kategori:
Alder:
8 mdr.

En farglad baby

Hej Helen

Tak for din brevkasse og dine bøger, - bruger begge dele meget :-)

Jeg skriver vedr. min søn på knap otte mdr. Han har i den sidste måneds tid været meget far glad, hvilket selvfølgelig er dejligt, men som jeg også synes er lidt mærkeligt. Det er mig der går hjemme på barsel og det er uden tvivl mig der er mest sammen med vores søn. Min kæreste er som regel væk fra hjemmet fra 8-17 i hverdagene. Men når min kæreste er hjemme vil vores søn over til ham hver gang han ser ham og bliver ked af det og græder, hvis det ikke lige er muligt. Det skal siges at han helt sikkert er inde i en periode, hvor han helst vil være hos os hele tiden og vi kan ikke længere som før bare lige give ham til mormor eller venner eller veninder - så begynder han at græde.

Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det, at han er så farglad, skyldes, at jeg ikke har formået at knytte et tæt nok bånd til vores søn. Alle steder jeg læser, synes jeg der står, at helt små børn altid vil knytte sig stærkest til den person de er mest sammen med og synes også bare genrelt man hører at små babyer er meget morglade, men hos os er det altså helt omvendt.

Jeg har altid været meget opmærksom på, at min kæreste skulle føle at jeg har fuldt ud tillid til at han kan alt det her babynoget lige så godt som mig (hvilket han også kan - på nær amning selvfølgelig). Men jeg har valgt aldrig at tage over eller rette på ham og bare ladet ham gøre tingene på den måde han gerne vil og ellers er vi blevet enige om, hvordan vi synes tingene skal gøres. Og jeg kan ikke lade være med at tænke, at jeg måske er kommet helt til at virke uengageret eller ligeglad overfor vores søn, fordi jeg har ...


Annonce

... fralagt mig for meget ansvar og ladet min kæreste styre og at det er derfor han er blevet så farglad.

Vi har også en datter på 2 år og nogle måneder og når hun er hentet fra vuggestuen skal de jo selvfølgelig deles om min opmærksomhed, hvorimod min kæreste altid kan give fuld opmærksomhed til det barn han leger med, da jeg jo så som regel vil være "på" det andet barn. Ved ikke om det også kan skyldes det - altså at vores søn altid bliver mødt med fuld opmærkomhed fra sin far.

Jeg er i bund og grund rigtig glad for at far og søn har et så stærkt bånd og er så glade for hinanden, men det der bekymrer mig er, om jeg måske ikke har formået at knytte det stærke og tætte bånd til vores søn, som jeg ved er vigtigt nu hvor det er mig der går hjemme og som er mest sammen med ham. Efter han er blevet farglad er jeg også kommet til at tænke tilbage på de måneder der er gået og at jeg har tænkt at jeg ofte har glædet mig til han blev lidt ældre og at jeg ofte har syntes dagene har føltes meget lange og også ofte har gået og ventet på næste gang han skulle puttes ud og sove. Jeg har meget dårlig samvittighed over det nu, da jeg tænker at jeg måske ikke har formået at give ham nok kærlighed og omsorg og at han nu, hvor han har fået en alder, hvor han kan vise, hvad han gerne vil reagerer ved at ville sin far mere end han vil mig - og det kan jeg jo godt forstå, hvis han reelt har følt sig mere elsket af ham.

Ved ikke om jeg overreagerer lidt, men jeg synes bare at det er mærkeligt og jeg har aldrig hørt om så små børn, der er mere farsyge end morsyge og bliver bekymret for om det er mig der ikke kan finde ud at skabe et ordentligt tæt bånd til vores søn.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Sovevaner | 7 mdr.

Baby sover elendigt

Hej Helen. Vores baby trives fint, men han sover simpelthen så dårligt om...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Råd til putning ved samsovning

Hej Helen Vores datters seng står helt op af vores, og den ene side af...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Motorik, søvn og mad

Hej Helen Jeg har en datter på knap 7 måneder. Hun fik desværre en lidt hård...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2018 | Amning | 9 mdr.

Starte arbejde og nedtrapning af amning

Kære Helen Jeg har et spørgsmål som vedrører amning. Min søn er snart 9 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce