Annonce

Annonce

Svar: Ændret adfærd


27. februar 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og velkommen til :)

Det lyder umiddelbart for mig som om, at din dreng måske kunne have ondt i ørerne. Det er helt normalt for hans alder og det kunne være en idé at få en læge, evt. en øre-næse-halslæge til at kikke på ham. Det kræver ikke særlig henvisning. Hvis han har været forkølet, så kan forkølelsen godt have "sat sig på ørerne"...

Det kan godt være en voldsom oplevelse at være i svømmehallen. Der er rigtig mange forkellige lyde, som ofte bliver forstærket af det store rum. Lydene kan virke voldsomme, måske har der været mange højtråbende børn, grædende babyer, store vandplask og lignende - og hvis han så tilmed har haft ondt i ørerne, så har lydende måske virke ekstra voldsomme for ham og derfor er han blevet så ked af det. Lyset kan også være meget skarpt, lyset reflekteres i vandet osv. og hvis han ikke er helt frisk, kan det også være med til at gøre, at han pludselig reagerer med gråd og utrøstelighed...

Det at han efterfølgende har haft svært ved at sove, kan også skyldes øreproblemer eller anden sygdom. Det samme hans generelle pyldren, utilfredshed, det at han ryster med hovedet, slår ud med armene osv....

Så min først indskydelse vil altså være, at der nok er tale om sygdom. Hvis dette ikke er tilfældet, så kan det også sagtens handle om den store udvikling, som han går igennem lige nu og forklaringen kan godt findes i, at han bliver mere og mere bevidst.

Han skelner tydeligt mellem om han er hjemme eller ude, han kan reagerer på, hvis bedsteforældre eller andre kikker for meget på ham. Han begynder også at fornemme afstande f.eks. afstanden mellem dig og ham og mellem ham og andre. Han fornemmer også afstanden mellem ting, forsøger at række ud og få fat i ting, som han ser, flytte sig efter det, som han får øje på. Måske kan han få fat i en knap på en uro, trykke på den og få den til at spille.. Han kan motorisk mere nu og følger mentalt rigtig godt med, han øver sine lyde og kan nogle gange forskrække sig selv, - fordi han laver høje eller brummende lyde og derfor begynde at græde over lyde som han selv laver...

Der kan således også være tale om en fase, som I lige nu skal igennem. Og hvis det er tilfældet, er det rigtig godt, at du er der, forsøger at hjælpe ham, guide ham, underholde ham lidt - og også lader ham prøve ...


Annonce

... lidt på egen hånd.

Det er rigtig fint, hvis du kan holde nogenlunde fast i jeres nuværende dagsplan med de to lure dagligt og 3 måltider. Derudover vil det være rigtig godt med mellemmåltider med den alder han har nu og 4 flasker. Det vil være rigtig godt, at han ikke tilbydes mere end 2 grødmåltider i døgnet, resten bør være grøntsagsmos, kød, fisk, frugt, bær. Sammensætningen af mad og hvordan dagsplanen fungerer har naturligt også noget at sige i forhold til hans humør og overskud. Derfor vil jeg lige sende dig en plan for, hvordan jeg tænker, at det kan se ud nu:

Tidlig morgen 05/06: Flaske og sover videre

Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9-9.30: Frisk blød frugt i hånden, frugtmos og vand af kop.

Puttes til formiddagslur - og uden flaske

Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, hjemmelavet eller mos fra glas. Vand af kop og suppleres med ristede rugbrødsbjælker, agurk eller lignede i hånden, som han kan gumle på selv.

Flaske og puttes til middagslur - måske kl 13 - det afhænger af, hvor lang formiddagsluren har været.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Eftermiddag 16: Flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk blød frugt i hånden og vand af kop.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, udgangspunktet mere og mere familiemad, kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris... Mad der smager af noget og mad med mere og mere bid. Suppleres med kogte grøntsagsbuketter i hånden, som han selv kan gumle på. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 19.30-20 - tidspunktet afhænger af, hvor lang middagsluren er og hvad tid han står op fra den.

Sen aften 23-24: Flaske, det der også kaldes et drømmemåltid. Sover herefter til næste morgen tidlig.

Du skriver, at han normalt sover 19-06 uden mad... Og jeg tænker, at det er et meget langt søvnstræk at tage, når man kun er 7 måneder gammel. Jeg tænker også, at det naturligt er svært for ham både at indtage skemad nok og mælk nok, hvis han kun kan gøre det på de 13 timer der ligger mellem kl 06 og kl 19...

En del af den uro du mærker kan derfor også skyldes, at han har behov for at få sit indtag af mad og mælk fordelt mere over døgnet, netop for at få fuld mæthed, bedre dagssøvn, stabilt blodsukker og dermed stabilt humør... :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

25. juli 2017 | Diverse | 1 mdr.

Ondt i maven - 1 måned

Hej Helen Denne gang drejer det sig om lillesøster :) Hun er nu 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen! Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2017 | Diverse | 15 mdr.

Trivsel

Kære Helen Jeg har et par spørgsmål vedr trivsel. Min søn på næsten 1,5...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2017 | Diverse | 3 år, 2 mdr.

Nødpasning

Hej Helen Vores datter er 3 år og 2 måneder. Nødpasning i forbindelse med...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2017 | Diverse | 14 mdr.

Svær opstart i dagpleje

Kære Helen Jeg skriver for at få dit råd til hvordan vi bedst kan vænne min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce