Annonce

Annonce

Svar: Farmor er alkoholiker


26. oktober 2010

Alder:
2 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev, din ærlighed og åbenhed :)

Lad mig lige slå en ting fast, - som forældre har I ansvar for jeres drengs tarv. I skal sikre at han har det godt, både når han er hos jer og også når han skal passes af andre. Som situationen er hos farmor og farfar, så er det ikke hans tarv at blive passet der. Det er ikke sikkert for ham og det ville, som du beskriver det, grænse til omsorgssvigt.

Derfor skal jeres dreng ikke passes af sin farmor og farfar, som situationen er lige nu. I kan ikke stole på, at de vil kunne tage sig af ham, som han har behov for, I vil ikke kunne vide om hans sikkerhed vil være i orden og vigtigst af alt, I vil ikke kunne vide om farmor er så beruset, at hun er til skade for både ham og sig selv.

Det er en ulykkelig situation og det er synd for jer alle, at det skal være sådan. Det er synd for jeres dreng, det er synd for dig og især for din kæreste og så er det naturligvis også synd for farmor og farfar.

For at det kan blive anderledes, så er det vigtigt at farmor og farfar erkender at der er et problem. Det er det første skridt, de er nødt til at erkende og især farmor er nødt til at erkende, at hun har et misbrug. Ofte har en alkoholmisbruger meget svært ved selv at erkende sit alkoholproblem, og det er meget meget vanskeligt for jer som pårørende at få hende overbevist om at hun skal i alkohol afvænning.

Hvis farfar ikke drikker, så vil det være relevant at I taler med ham om ...


Annonce

... problemet. Han må vide at der er et problem, men måske lukker han øjnene fordi han ikke ved, hvad han skal gøre ved det, hvor han skal henvende sig og hvad han skal stille op.

Jeg synes I skal starte med at tale med jeres læge (måske har din mand samme læge som sine forældre, det kunne være en fordel at tale med lægen her, selvom lægen ikke må diskutere andre patienter). Derudover synes jeg også I skal kontakte forskellige misbrugskonsulenter og få noget rådgivning, så I har noget helt konkret at komme med, når I så efterfølgende skal tage en snak med både farmor og farfar. Måske en snak med farfar først og så farmor bagefter ...

Man kan få rådgivning gennem "Dansk misbrugsbehandling", "Blå kors Danmark", "Anonyme alkoholikere" - der findes flere muligheder, hvis du søger på nettet, dukker mange foreninger og hjælpeforanstaltninger op.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

De kan i telefonen eller ved et møde, give jer støtte, råd og vejledning i, hvordan I skal forholde jer til farmors drikkeri og hvordan I kan motivere hende til at stoppe med at drikke.

Det er vigtigt at farmor får den hjælp hun har behov for og først når hun er i stand til at tage vare på sig selv, kan hun tage vare på jeres dreng. Så længe hun ikke kan det, skal hun ikke passe ham - det er desværre en af de konsekvenser der er ved hendes misbrug. Det er hårdt men måske også en af de ting, der så kan få hende til at tage imod behandling ...

Stort knus til jer, håber I finder en løsning!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

5. april 2024 | Bedsteforældre | 2 år

Overnatte hos bedsteforældre

Kære Helen Ja - som overskriften lyder, så går mit spørgsmål på, hvor gamle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:

D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:

Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.

Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...

Læs mere i Babylex

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce