Annonce

Annonce

Svar: Trappe amning ud og gå over på flaske


21. november 2016

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stephanie

Tak for dit brev :) Det lyder som den rigtige beslutning for jer at gå over til flaske, og heldigvis er jeres lillebror vant til at få flaske om aftenen, så han kender teknikken og lyder også til at acceptere smagen af modermælkserstatning - det er godt, nr du nu gerne vil stoppe med amningen helt :) Han skal jo have modermælk eller modermælkserstatning til han er et år...

Det er efterspørgslen der styre mælkeproduktionen. Det betyder, at jo hyppigere du ammer, jo mere mælk vil du producere og jo færre gange du ammer, jo mindre mælk vil du producere. Når du vil stoppe med at amme og gå over til flaske, så vil det derfor være en god idé at erstatte en amning af gangen med flaske.

I følge din dagsplan, så ammer du lige nu 5 gange i døgnet og giver flaske 1 gang. Dette skal du så gradvist ændre, så du ammer 4 gange og giver 2 flasker, ammer 3 gange og giver 3 flasker, ammer 2 gange og giver 4 flasker, ammer 1 gang og giver 5 flasker og tilsidst går over til at give 6 flasker i døgnet. Når du på denne måde gradvist går over til at give flaske, så giver du din krop mulighed for at følge med og din mælkeproduktion nedsættes naturligt - og du giver samtidig også din dreng mulighed for gradvist at vænne sig til mere erstatning.

Jeg vil anbefale dig, at du bibeholder flasken før natten og derudover vil det være rigtig fint, at du så begynder at give flaske sen aften - måske kl 23-24, hvis du eller far kan holde jer vågne så længe. Det kan gøre, at du kan undvære amningen kl 01.30 - men stadig bibeholde den tidlige morgenamning, så du ikke behøver stå op og lave flaske om natten... Faktisk tænker jeg, at det kan være dejligt for dig, hvis det netop er den tidlige morgenamning f.eks. kl 05, som fjernes sidst..

Derefter kan du fjerne f.eks. amningen før middagslur og her tilbyde flaske i stedet, og så må du prøve at ...


Annonce

... vurdere, om ikke det så skal være formiddagsamningen du erstatter med en flaske. Så du gradvist forlænger tiden imellem dine amninger ved at tilbyde flaske ind imellem... og i takt med at din mælkemængde nedsættes, bliver brystet sandsynligt mindre interessant og din dreng vil nok af sig selv begynde at foretrække flasken...

Det vil være lidt forskelligt, hvor hurtigt du kan gå frem. Du må prøve at mærke efter, hvor brystspændt du bliver. Du må ikke få ondt, så er det vigtigt, at du lægger ham til, så du bliver tømt ud. Det er vigtigt, at du ikke får en brystbetændelse. Derfor er det ikke sikkert, at du kan trappe ud over få dage, måske er der brug for en længere periode med nedtrapning, men princippet er som sagt, at du øger tiden mellem hver amning og erstatter en amning af gangen med flaske :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Måltid nummer tre skal nok introduceres omkring 6 måneders alderen og det vil være morgengrød. Det vil være rigtig fint, hvis her har ammet tidlig morgen og så står I op og starte dagen med grød. Før formiddagslur kan du så enten amme eller give flaske, som du tænker, at det vil passe bedst :) I 6 måneders alderen vil mange børn også have glæde af lidt frugt som mellemmåltid og din dreng vil sandsynligvis begynde at kunne være vågen i lidt længere tid, vil ændre lidt rytme osv. og derfor vil det nok være sådan, at han kan få lidt frugtmos om formiddagen og også om eftermiddagen, sammen med vand af kop. Hans spisetidsdpunkt eftermiddag vil derfor ændre sig lidt, så han måske får frugtmos omkring kl 16 og måske har brug for en lille flaske her, og så kan han spise aftensmad sammen med jer andre omkring kl 18.. det må tiden vise ... Jeg tænker, at det nok skal kunne hænge sammen for jer, blot du giver det lidt tid at få ham vænne til flaske flere gange dagligt og sikrer, at din krop også skal kunne følge med :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

9. november 2017 | Amning | 14 mdr.

Væk fra natamning - trøst og gråd om natten

Hej Helen og tak for dit svar omkring putningen. Jeg er dog I tvivl om...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

Søvn og natamning - 1 mdr.

Kære Helen Først og fremmest tak for en rigtig god brevkasse, hvor man kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. september 2017 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen, Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Amning | 3 mdr.

Skal jeg vække ham om natten?

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder der siden han var 1 måned har sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2017 | Amning | 1 mdr.

At malke ud og give flaske med modermælk

Kære Helen Tak for en rigtig god brevkasse! Jeg har et spørgsmål ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annoncer

Annonce