Annonce

Annonce

Svar: Trappe amning ud og gå over på flaske


21. november 2016

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Stephanie

Tak for dit brev :) Det lyder som den rigtige beslutning for jer at gå over til flaske, og heldigvis er jeres lillebror vant til at få flaske om aftenen, så han kender teknikken og lyder også til at acceptere smagen af modermælkserstatning - det er godt, nr du nu gerne vil stoppe med amningen helt :) Han skal jo have modermælk eller modermælkserstatning til han er et år...

Det er efterspørgslen der styre mælkeproduktionen. Det betyder, at jo hyppigere du ammer, jo mere mælk vil du producere og jo færre gange du ammer, jo mindre mælk vil du producere. Når du vil stoppe med at amme og gå over til flaske, så vil det derfor være en god idé at erstatte en amning af gangen med flaske.

I følge din dagsplan, så ammer du lige nu 5 gange i døgnet og giver flaske 1 gang. Dette skal du så gradvist ændre, så du ammer 4 gange og giver 2 flasker, ammer 3 gange og giver 3 flasker, ammer 2 gange og giver 4 flasker, ammer 1 gang og giver 5 flasker og tilsidst går over til at give 6 flasker i døgnet. Når du på denne måde gradvist går over til at give flaske, så giver du din krop mulighed for at følge med og din mælkeproduktion nedsættes naturligt - og du giver samtidig også din dreng mulighed for gradvist at vænne sig til mere erstatning.

Jeg vil anbefale dig, at du bibeholder flasken før natten og derudover vil det være rigtig fint, at du så begynder at give flaske sen aften - måske kl 23-24, hvis du eller far kan holde jer vågne så længe. Det kan gøre, at du kan undvære amningen kl 01.30 - men stadig bibeholde den tidlige morgenamning, så du ikke behøver stå op og lave flaske om natten... Faktisk tænker jeg, at det kan være dejligt for dig, hvis det netop er den tidlige morgenamning f.eks. kl 05, som fjernes sidst..

Derefter kan du fjerne f.eks. amningen før middagslur og her tilbyde flaske i stedet, og så må du prøve at ...


Annonce

... vurdere, om ikke det så skal være formiddagsamningen du erstatter med en flaske. Så du gradvist forlænger tiden imellem dine amninger ved at tilbyde flaske ind imellem... og i takt med at din mælkemængde nedsættes, bliver brystet sandsynligt mindre interessant og din dreng vil nok af sig selv begynde at foretrække flasken...

Det vil være lidt forskelligt, hvor hurtigt du kan gå frem. Du må prøve at mærke efter, hvor brystspændt du bliver. Du må ikke få ondt, så er det vigtigt, at du lægger ham til, så du bliver tømt ud. Det er vigtigt, at du ikke får en brystbetændelse. Derfor er det ikke sikkert, at du kan trappe ud over få dage, måske er der brug for en længere periode med nedtrapning, men princippet er som sagt, at du øger tiden mellem hver amning og erstatter en amning af gangen med flaske :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Måltid nummer tre skal nok introduceres omkring 6 måneders alderen og det vil være morgengrød. Det vil være rigtig fint, hvis her har ammet tidlig morgen og så står I op og starte dagen med grød. Før formiddagslur kan du så enten amme eller give flaske, som du tænker, at det vil passe bedst :) I 6 måneders alderen vil mange børn også have glæde af lidt frugt som mellemmåltid og din dreng vil sandsynligvis begynde at kunne være vågen i lidt længere tid, vil ændre lidt rytme osv. og derfor vil det nok være sådan, at han kan få lidt frugtmos om formiddagen og også om eftermiddagen, sammen med vand af kop. Hans spisetidsdpunkt eftermiddag vil derfor ændre sig lidt, så han måske får frugtmos omkring kl 16 og måske har brug for en lille flaske her, og så kan han spise aftensmad sammen med jer andre omkring kl 18.. det må tiden vise ... Jeg tænker, at det nok skal kunne hænge sammen for jer, blot du giver det lidt tid at få ham vænne til flaske flere gange dagligt og sikrer, at din krop også skal kunne følge med :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

19. juli 2017 | Amning | 5 mdr.

Kan jeg genetablere amning?

Hej Helen. Jeg har en søn på 5 måneder. Han får flaske og har fået det siden...

Læs hele brevet og Helens svar


1. august 2017 | Amning | 5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen, Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Hårtab og kosttilskud

Kære Helen, Jeg har tabt en del hår ifbm graviditet og amning Vil høre om...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2017 | Amning | 2 mdr.

Vil kun ammes 1 gang mellem hver lur

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående korte lure. Først lige lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


5. august 2017 | Amning | 4 mdr.

Antal amninger pr døgn

Hej Helen Jeg skriver vedr min datter på 4,5 mdr. Hun har altid ammet ganske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annoncer

Annonce