Annonce

Annonce

Brev:

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.


23. september 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Spise med ske og gaffel - 15 mdr.

Hej Helen

Min datter er godt 15 måneder og spiser rigtig fint med mad (for det meste). Det varierer lidt hvor meget hun spiser i vuggestuen og nogle gange til aftensmaden gider hun heller ikke spise så meget. Hun smager dog på alt. Og vi slutter altid dagen med aftengrød så er ikke bekymret for, at hun får nok mad.

Jeg kom nok lidt sent igang med at “træne” ske og gaffel med hende, og madede hende i lang tid. Vi mader hende næsten aldrig mere (kun hvis aftengrød skal hurtigt ned pga træthed). Og hun kan nærmest spise alt med fingrene, selv suppe. Men hun vil bare ikke tage ske og gaffel. Hun forstår godt teknikken til dels, og kan finde på at tage et par skeer grød selv (hvor jeg dog hjælper med at få grøden på skeen). Men hun bliver meget hurtigt irriteret og kaster den ned og spiser med hånden. Det er tydeligt at hun ikke rigtigt har tålmodigheden og synes ...


Annonce

... det er meget lettere med hænderne.

Jeg forsøger ved hvert måltid og jeg fornemmer lidt at hun bliver mere og mere irriteret på skeen pga mit pres. Mit spørgsmål er hvordan jeg skal få hende til at spise med ske og gaffel. Skal jeg blive ved med at “træne” bevidst eller skal jeg bare ligge skeen ved hende og vente til hun en dag tager den op?

Et andet spørgsmål er hvornår børn lige så stille begynder at snakke. Hun siger mangle lyde og peger og siger “det?” Konstant (Som i hvad er det). Men hun har endnu ikke sagt et rigtigt ord af sig selv. Hun kan efterligne ord vi siger med lyde der minder om, men det hænger ikke ved. Hun er meget opsøgende og smilende og på, og hun virker til at forstå mange ting, som når vi spørger om hun er sulten eller hvem der kommer hjem. Vi vil jo gerne få hende til at tale mere, men kommer det bare af sig selv?

Med venlig hilsen
mig

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annonce