Annonce

Annonce

Brev:

Svær afhentning i vuggestuen


27. november 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Svær afhentning i vuggestuen

Hej Helen

Vores datter på 19 måneder trives rigtig godt og er en meget glad lille pige. Hun har altid været glad for sin vuggestue - som er en integreret institution med familie stuer, altså der er både børnehavebørn og vuggestue børn på hver stue, og Institutionen er forholdsvis stor. Hun har efter den aller første indkøring var overstået, altid været nem at aflevere og bliver taget rigtig godt imod af både børn og voksne hver morgen.

Vuggestuen beskriver hende som meget glad - og en modig pige, som af sig selv løber rundt på stuerne og leger med mange forskellige børn (så meget som de nu leger sammen i den størrelse). Hvilket for mig er et tegn på at hun er rigtig tryg og glad for at være der. Af natur er hun meget iagttagende og tilbageholdende i nye situationer - men når hun først er tryg, er hun meget modig og nysgerrig.

Hun er altid lidt betuttet når vi afleverer, men rækker selv armene hen mod den voksne vi afleverer til og siger fint farvel, lidt stille men helt uden dramatik. Hvilket er fantastisk!
Vi afleverer hende normalt kl 8.30/9.00 og hun bliver hentet igen ca kl 16.15, med undtagelse én dag om ugen hvor hun bliver hentet af sine bedsteforældre kl 14.

Vores udfordring er, at når vi henter - enten hendes far eller jeg - er hun rigtig svær at få med hjem! Når vi henter hende er hun altid godt igang med et eller andet, men de voksne siger ofte at hun også lige har sagt far eller mor - så det er som om hun godt er klar over at nu kommer en af os snart.

Når hun får øje på mig smiler hun, og vil gerne op til et kram - men vil lige så hurtigt ned igen og løber hen til en ny ting på stuen - måske fordi hun gerne vil vise mig nogle af de ting hun leger med?
Jeg giver hende lidt tid til det - men fortæller hende også rimelig hurtigt at nu skal vi hjem, inden jeg løfter hende op. Det er så her dramaet begynder - hun protesterer ...


Annonce

... højlydt og stritter imod med hele kroppen, så det er svært at holde hende. Jeg sætter hende ned igen og siger at hun også gerne selv må gå ud og hjælpe med at åbne døren og ned til flyverdragten - men det vil hun slet ikke. Så altså det ender med en lettere dramatisk exit ned til flyverdragten, hvorfra hun stikker af igen hen til en rutsjebane i den anden ende af institutionen - og selvom jeg giver hende lov til at rutsje et par gange - fortsætter dramaet - hun protesterer højlydt og sparker og vrider sig ud af mine arme, indtil jeg endelig har fået hende i tøjet og vi er på vej ud til cyklen. Når først hun har fået tøjet på og vi gå hen mod døren er hun faldet til ro - og vi kan helt stille og roligt cykle hjem.

Når vi kommer hjem er hun for det meste glad og rolig igen - hun får ofte lov til at se lidt tegnefilm med en lille snack - og det er tydligt at det lige får hende til at koble helt af. Og vi har næsten altid en rigtig hyggelig aften sammen.

Det er dog en lidt frustrerende måde at hente hende på - for os alle sammen - jeg har ikke set andre børn reagere på den måde - og kan ikke helt finde ud af hvad det går ud på? Og hvad vi kan gøre for at få en lidt hyggeligere og mindre dramatisk afhentning..

Både hendes far og jeg gør alt for at hele hente situationen er så rolig som mulig - uden stress med at komme ud af døren. Men tænker heller ikke at det nytter at trække det alt for meget i langdrag?

Hun har generelt fået meget mere temperament, og bliver nemt frustreret når der er ting der ikke fungerer for hende osv. hvilket jo er en naturlig del af den alder hun har nu - og generelt er hun rimelig nem at trøste og få på ret køl igen. Men lige i denne situation er det så svært!!

Så mit spørgsmål er, hvorfor reagerer hun sådan?
Og hvad kan vi gøre for at gøre hende mindre frustreret og få en lidt rarere start på vores aften sammen?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Opdragelse | 18 mdr.

Hjælp til at få far ind i varmen

Kære Helen. Vi har en datter på 1 ½ år som faktisk altid har haft det svært...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

16 mdr. søvn

Hej Helen Jeg samsover med min dreng på 16 mdr. Det har vi gjort siden han...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Opdragelse | 17 mdr.

Kaster med maden

Hej Helen. Først vil jeg lige sige tusind tak for dit svar på mit sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søskende-samsovning - 16 mdr.

Kære Helen Mange tak for gode svar og råd ifm storesøster og lillebrors...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce