Annonce

Annonce

Brev:

Humørsvingninger og vuggestue


2. september 2014

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Humørsvingninger og vuggestue

Kære Helen

Jeg har tidligere fået brugbare svar fra dig, og har nu brug for råd igen.

Synes det er utroligt svært at skrive, så måske det bliver lidt rodet.

Min datter er nu blevet 14 måneder i dag, og vi har lige været til 3 måneders samtale i vuggestuen. Hun startede i maj, så har gået der i 4 måneder nu. Kun afbrudt af 2 ugers ferie.

Vi havde fra starten regnet med, at det ville blive en lang og svær indkøring, da vores barn altid har krævet lidt ekstra af os, så vi havde faktisk sat 4 uger af til at køre hende ind.

Vi oplever vores datter som en pige med meget stor personlighed, som vil frem i livet. Samtidig opfatter vi hende også som bestemt, temperamentfuld og stædig. Hun har til tider tænkt om hun var/er signalstærk. Men hun er samtidig også humoristisk og sjov.

Jeg har fra start af været helt åben overfor personalet i vuggestuen og fortalt hvad vores oplevelse har været af vores datter, men synes ikke rigtig, at der er nogen som har lyttet.

Jeg synes dog at i takt med at måneder er gået og hun er vokset. Kan gå mm. så er det blevet lidt nemmere.

Vi holdt sommerferie tidligt og vores datter var derfor i vuggestue, mens de fleste børn havde ferie, og dermed var der ikke så mange børn, og det gjorde bare en kæmpe forskel for hende. Lige pludselig var hun glad for at være der og bevægede sig rundt. Kom ud af barnevognen og ned på jorden. Det var helt fantastisk.

Det sidste stykke tid har vi fået af vide, når jeg har spurgt hvordan hendes dag har været, at den har været meget svingende. Hun kan være glad og løbe rundt og det næste øjeblik være sur og bestemt, kalder de det. Det svinger fra ...


Annonce

... uge til uge, fra dag til dag og fra time til time.

Jeg troede, at det var meget normalt, at små børns humør kunne svinge, men i dag til samtalen med vuggestuen fortæller pædagogen, at hun synes, at hendes væremåde og humør svingede meget, og da jeg spørger om det ikke er meget normalt, så svarer hun, at hun ikke synes det var normalt, at det svingede så meget og fra time til time, og at hun slet ikke kunne sætte ord på, hvad der var skyld i det. Samtidig fortalte hun, at de var begyndt at være mere konsekvent overfor hende, da de mente, at det var det, som hun havde brug for.

Det skal siges, at vi sætter grænser herhjemme, og hun får ikke lov at gøre lige hvad hun har lyst til. Når hun gør noget hun ikke må, så siger vi det til hende, og så bliver hun som regel tosset og så fortæller jeg hende for det meste anerkendende, at hun gerne må være sur, men at hun ikke må tage den ting, men at hun gerne må lege med sit legetøj. Så synes vi gør meget.

Pædagogen fortæller, at de næsten opfatter hende som manipulerende og styrende. Hun bliver ved til hun får sin vilje og hvis hun får den, så griner hun bare af dem. Hun er altså kun lige blevet 14 måneder.

Jeg kan mærke, at jeg som mor bliver ked af det. Vil gerne have, at mit barn har det godt i vuggestuen, og synes måske det er forkert, at de ser hende som manipulerende.

Så tror egentlig mit spørgsmål går på, om du synes, det er den rigtige måde at tackle det på fra vuggestuens side, og er det ikke meget normalt at børn er humørsvingende og nogen er bestemt og andre ikke. Burde de ikke kunne tackle det?

Håber det giver mening.

Venlig hilsen

En lidt frustreret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Overgang til én lur

Hejsa Helen. Som et sidste spørgsmål fra de andre breve, skal jeg lige høre...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Vil ikke puttes af far

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig vedr vores dejlige datter på nu...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Udvikling | 13 mdr.

Dårlig hørelse eller eksperimentering med stemme

Hej Helen, Hvordan ved man om der er behov for en ekstra test af et barns...

Læs hele brevet og Helens svar


16. januar 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Putteritual og nedtrapning af flaske

Hej Helen, Min søn er nu 13 måneder, han skal derfor snart til at af med sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce