Annonce

Annonce

Brev:

2 årig der ikke vil falde i søvn


4. marts 2018

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen.

Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht putning af vores skønne 2 årige søn.

Det har aldrig været nemt at lægge ham til, at sove til natten og vi har tidligere (for et år siden) haft kontakt til dig for, at få hjælp, men det har desværre ikke hjulpet. Vi er for nylig begyndt at putte ham kl 19.45/20 i stedet for ved 19 tiden da vi simpelthen var i tvivl om han var træt nok. Det gik godt de første aftener hvor det tog ca 30 min (normalen er 1-1,5 time) og han sov også lidt længere om morgenen til kl ca 6.30 hvor han tidligere kunne stå op kl 5-5.30. Så egentlig troede vi at vi endelig havde knækket koden. Men som skrevet gik det godt de første aftener og så er det lidt som om vi er tilbage ved det gamle. Han sover dog de fleste dage til kl ca 6 nu.

Han sover ca 2,5 timer til middag i vuggestuen. I samtåd med dem har vi en periode forsøgt at de skulle vække ham senest kl 14 (efter to timers lur) men de oplevede at han var ked, sur og slet ikke var udhvilet når de ikke lod ham sove, hvorfor vi er stoppet med dette. Det gjorde i virkeligheden helller ikke nogen forskel for hvor længe det tog at putte ham. Nå men her vores eftermiddags/aftenrutiner:

Kl 15: hentes fra vuggestue (blir afleveret kl 9 ca)
Kl 16. Spiser et stk knækbrød, leger, læser bøger, osv
Kl 18: aftensmad, spiser alt fra 3 pastaskruer til 5 frikadeller
Kl 18.30: bad
Kl 19: hygger i stuen, med enten højtlæsning, puslespil eller film (har en lang periode forsøgt ikke at se film for at reducerer input, men helt ...


Annonce

... uden effekt og det er eneste tv han ser på en dag). Her får han typisk et glas mælk og en bolle eller banan, evt rester fra aftensmaden hvis der er det. Her viser han tydelige tegn på træthed.
Kl 19.45/20: puttes med godnathistorie på værelset.

Vi sidder hos ham, men “aftalen” er at vi ikke vil sidde der hvis han står op i sengen og holder fest. Vi italesætter at “det er meningen du skal sove”, “mor og far vil gerne sidde hos dig hvis du ligger på puden”. Han efterspørger selvfølgelig vand 100, ny sut osv. Han får 1-3 tåre vand og så siger vi det er det sidste, hvilket han faktisk er begyndt at acceptere.. Han har en sut i sengen som vi beder ham lægge på puden hvis han ikke vil have den lige nu (før kunne han kaste 10 sutter rundt i lokalet). Vi går som sagt hvis han holder fest, han blir ked af det når vi går, og tit lægger han sig faktisk ned når vi så kommer retur, men rejser sig så efter 10-15 min igen og så starter det forfra, indtil han simpelthen besvimer af træthed. Ofte først kl 21/21.30. Han sover 9 ud af 10 nætter helt igennem (relativt nyt).

Han er glad, mild, kærlig, empatisk, meget sjældent sur og tvær, græder sjældent, er iflg pædagogerne på samme måde i vuggeren. Han er en stor dreng på 94 cm og vejer 15 kg så han er også vækstmæssigt rigtig fint med. Så egentlig er jeg ikke SÅ bekymret for ham, da han jo trives, men jeg syns det er så ærgerligt at hver aften skal ende med sukkende forældre der er frustrede over deres tydeligt trætte barn ikke vil sove. Så hjæææælp. Hvad kan vi gøre?

Kærlig hilsen
Lise.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Diverse | 22 mdr.

Signalstærk

Hej Helen Jeg har for nylig læst bogen "Signalstærke Børn" Af Anja Sigvard...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2018 | Udvikling | 21 mdr.

Hvor lang tid tager det efter dræn i ørerne før sproget forbedres?

Hej Helen, Vores søn fik dræn i ørerne i midten af december (dvs for 2.5 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2018 | Udvikling | 2 år

Trist storesøster

Kære Helen. Der sker meget i vores lille familie for tiden, så jeg har endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2018 | Kost og ernæring | 2 år

Kræsen toårig

Kære Helen. Tusind tak for dit svar om lillebrors forstoppelse. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Mellemmåltid

Børn har brug for at få 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost, agurkestænger, knækbrød
- A38 med rugbrødsdrys

Børn mellem 1-3 år bør have serveret letmælk at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annoncer

Annonce