Annonce

Annonce

Brev:

10 mdr - ingen søvn!


13. oktober 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

10 mdr - ingen søvn!

Kære Helen,

Hjælp, hjælp – det hele er gået i hårdknude hernede.

M. var syg med en helt almindelig virus midt i september og pga feber og manglende appetit, fik han lov til at blive ammet meget mere end normalt. Siden sygdomsperioden har hans søvnmønster været fuldstændig ødelagt. Han er gået fra at sove i hvert fald 4-5 timer i træk, til to timer, til en time og til at han i nat nærmest ikke rigtig kom ned i den dybe søvn overhovedet…

I starten af perioden skreg og skreg han og kunne kun falde til ro ved at blive ammet, og jeg var oppe og ammede mange gange om natten. Jeg talte med lægen og en sundhedsplejerske, som mente, det bedste nok var at tage ham over i sengen, så jeg kunne sove og han få mere tryghed. Det betød dog bare, at han ville ammes hele natten igennem, og jeg fik endnu mindre søvn. Jeg havde ham derefter til ørelæge for at være sikker på, det ikke handlede om øresmerter, men han fejler altså absolut ingenting.

Derefter havde jeg besøg af en veninde, og vi blev enige om, at jeg i weekenden skulle holde helt op med at amme om natten og bare trøste, give sut etc. Det virkede i den forstand, at han ikke længere insisterer på at blive ammet, men nu kan trøstes på normal vis.

Jeg havde så håbet, at han ville holde op med at vågne, ...


Annonce

... når han nu ikke rigtig fik noget ud af det mere, men det er desværre ikke tilfældet. Om muligt vågner han endnu oftere, og ligger og ruller rundt og skiftevis smågræder og skriger meget af natten. Jeg forsøger at trøste ham og giver sutten, men han sover kun korte perioder. Den sidste måned har jeg nærmest ikke fået nogen søvn, og jeg hænger i ved fingerspidserne. På en god nat får jeg måske to sammenhængende timer, men mange nætter er det kun en halv time her og der. Min krop er i øvrigt så stresset, at jeg ofte ikke kan falde i søvn, fordi adrenalinen bare pumper rundt i mit system.

Nu er min sidste mulighed at tage ørepropper i og lægge mig ind på sofaen i stuen – jeg er virkelig ked af, at det skal komme dertil, men føler ikke jeg har andet valg tilbage. Jeg følger dagsplanen slavisk og har endda fået ham til at tage flaske om aftenen. Dage og aftener kører helt normalt, samme med vuggestuen, han virker glad og tilfreds og det er intet problem at putte, men efter ca en halv time går cirkusset i gang. Heldigvis kommer mine forældre i næste uge, så der kan jeg måske få sovet lidt mere, men jeg bliver jo nødt til at få løst problemet en gang for alle, hvis vores liv skal fungere…

Håber du har et godt råd – er totalt desperat…

Bedste hilsener,

N.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Hjælp til nattesøvn

Hej Helen. Jeg skriver, fordi vi har brug for er godt råd til at få en bedre...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

Amning, søvn og putteritualer

Kære Helen, Jeg har længe fulgt lidt med på sidelinjen i din brevkasse, men...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

At lære at falde i søvn selv - 11 mdr.

Kære Helen Mange tak for dine tidligere svar. Min datter er nu lidt over...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annoncer

Annonce