Annonce

Annonce

Brev:

Rod i putning og søvn


12. juli 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Rod i putning og søvn

Hej igen.

Vi har fået en dejlig lillesøster for 8 dage siden, som trives og både os forældre og den skønne storesøster er rigtig glade for hende, men det kræver noget tilvænning at gå fra 3 til 4.

Jeg er i tvivl, om vi kan gøre noget bedre for den store ift søvn, for det er altså noget skrøbeligt herhjemme... Vi har haft gode perioder, hvor hun er faldet i søvn selv, det er lidt op og ned. Det samme med at sove igennem på eget værelse - meget op og ned. Vi har ikke haft held til at holde fast i, at hun skal sove videre i sin egen seng, hvis hun først giver udtryk for, at hun gerne vil ind i vores seng om natten (vi har VIRKELIG prøvet, men hun bliver helt hysterisk ulykkelig og fortvivlet og har kæmpet lidt med bl.a. at trives i vuggestuen, så vi har prioriteret at hun fik sovet og fik nærhed, når hun efterspurgte det om natten - det går iøvrigt langt langt bedre med vuggestue nu!).

Kort fortalt:
Det går godt med:

1) at far er kommet på banen og putter hende ligeså "godt" som mig hver 2.aften.
2) Vi holder fast i, at hun skal falde i søvn på eget værelse - det kører også uden problemer.

Det der er udfordrende:

1) hun protesterer voldsomt hvis vi går ud, inden hun sover (mest ved mig, far kan bedre gå). Hun ved dog godt, vi går bagefter. Vi ender ofte med at sidde der, og nogle gange synge mange sange (far) eller holde i hånd (mig).

2) hun vågner i løbet af natten (alt ligefra kl 22 til at sove igennem på eget værelse dog typisk omkring kl 01). Vi har de sidste mdr været helt ok med at hente hende ind, for hun sover med det samme mellem os og vi sover generelt ganske fint sådan allesammen. Hun ligger mest sammen med mig, men triller også over til far. Hvis hun indimellem vågner med drømme eller vil morgenputte, så er det primært med mig - afviser ofte far ved nattegråd, men ELSKER ellers sin far i dagtimerne og de laver meget sammen.

3) mit egentlige spørgsmål/udfordring: nu er ...


Annonce

... lillesøster kommet til, og vores tanke var inden fødslen, at vi alle skulle sove sammen i soveværelset (lillesøster i en babynest i en sideseng med åben side, og storesøster i midten af far og mor, hvis hun kaldte i løbet af natten fra eget værelse. Da hun så blev født... Der er jo meget uro om amning osv de første dage, så der valgte vi, at lillesøster og mor sov på gæsteværelset, og den store kom ind til far, når hun kaldte. Den model kører stadig, selvom mælken er løbet til. Den store har ikke protesteret eller spurgt efter mig om natten, har bare puttet med far i vores seng. Er vågnet ca 1 time tidligere end normalt og vil gerne ind og sige godmorgen til os i gæsteværelset (hun vil generelt gerne kysse, kramme, se og holde den lille ofte og er "dygtig" til det).

Mine spørgsmål/tvivl er: tror du, at vores beslutning med at mor sover med den nye "rival" har negativ indflydelse på den store? Hun har mange fortvivlede øjeblikke de her dage i dagtimerne, men ikke om natten, dog sover hun generelt lidt for lidt/mindre. Hvad tror du, er den bedste løsning fremadrettet for begge piger? Fortsætte modellen lidt endnu og ikke risikere, at de vækker hinanden og sover endnu mindre (tror den store vil vågne af amning og ønske at putte med den lille, og det skal hun selvfølgelig IKKE), eller vil den store hurtigt lære lydene og sove fra det?

Vi vil gerne arbejde videre med at hun skal sove igennem på eget værelse, men tænker at det ikke skal være midt i alt det her nye, så vi synes egentligt, at den nuværende model var den mest skånsomme for den store med mindst forandring og mest søvn....

Hvornår kan vi arbejde videre med at øve at sove hele natten på eget værelse?

Også inden fødslen var vores store pige reflekteret, følsom, meget fremmelig i sit sprog og med en meget stærk vilje og mening, men samtidigt vildt charmerende, kærlig og omsorgsfuld.

Undskyld mailens længde....!

Venlig hilsen
følsom, træt og hormonel mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Har du født ved kejsersnit?

Hvert år fødes 21% af danske børn ved kejsersnit. Det vil sige at ca. 12.000 danske kvinder hvert år, bliver mødre ved en stor maveoperation, og bagefter skal komme sig fysisk og måske også psykisk. Er du én af dem?

Har du gjort dig tanker om, hvordan du skal få mavemusklerne til at ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juli 2017 | Udstyr | 2 år, 8 mdr.

Svømmeudstyr til 2-årig

Hej Helen Min søn på 2 år og 8 måneder er en ægte vandhund og vil meget...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2017 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Mere utryg og bange end normalt - 2,5 år

Kære Helen, Lige endnu et brev angående min dreng som fylder 2,5 år til...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juli 2017 | Renlighed | 2 år, 4 mdr.

Pottetræning - 2,5 år

Kære Helen, Hvordan vil du anbefale at man "potte-træner"? Vores dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2017 | Opdragelse | 2 år, 1 mdr.

Råd til pseudotvillinger

Kære Helen. Beklager hvis dette bliver en lang smøre, men jeg tænker at det...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2017 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Storesøster reaktion

Hej Helen. Vi har for 8 dage siden fået endnu en dejlig pige og det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regntøj

Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.

Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.

Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind en AeroMoov Instant rejseseng

Værdi 1.499 kr.

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,78

Du sparer: 39,22

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annoncer

Annonce