Annonce

Annonce

Brev:

Manglende rytme, spisning og søvn


24. august 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Manglende rytme, spisning og søvn

Kære Helen.

Har læst mange gode breve og svar herinde de sidste måneder, og nu var det på tide jeg selv blev meldt ind så jeg kan få svar på mine mange spørgsmål.

Jeg har en dejlig søn på 5 måneder. Amningen var fra 7 ugers alderen et problem og jeg valgte derfor da han var 4 måneder at stoppe og give ham MME istedet. Dette har dog været problemfyldt grundet hård mave osv, men der er nogenlunde styr på det nu da han får movicol dagligt. Han spiser mellem 6-8 gange i døgnet, svarerende til 1 liter plus/minus. Er dette normalt? Og er der overhovedet noget som er normalt? Han er en stor dreng på 9 kg og 69 cm (3760 g og 54 cm ved fødslen).

Han har desværre ikke nogen god rytme, hvis han overhovedet har en, det eneste nogenlunde faste er at han sover ved en 19-tiden. Det er der han er klar til at blive puttet til natten og tager den lange lur. Dette har han faktisk gjordt siden han var 2 måneder gammel, mellem 2-3,5 måned vågnede han kun 1 gang om natten men siden han blev 3,5 måned er vi oppe på 2. Hans "rytme" skifter hele tiden men som det ser ud lige nu sover han som sagt kl 19.00, vågner og vil spise mellem 23-01 og igen mellem 03-04.30. Han sover så i sin seng til 05.30 og vågner så og kommer over i vires seng hvor han sover 30-60 minutter mere.

Vi ligger oftest og putter/snakker om morgenen og efter 30-40 min får han en flaske. Han er dog maks vågen 1 time før han igen er sur/træt og han sover maks 2 timer efter han er vågnet (stort set på klokkeslæt) Han er meget urolig om natten og vågner oftest mellem 3-10 gange udover spisetiderne. Uroen starter efter spisningen omkring 01.00. I løbet af dagen er han ikke god til at sove og vågner oftest når der er gået 25-30 minutter, hvis jeg skal have ham til at sove mere skal jeg tage ham i min egen seng og putte med ham. Det skal ...


Annonce

... lige siges at han sover i sin egen seng og har gjort det siden han var spæd, han er kun i min seng der tidligt på morgenen.

Når han vågner og er urolig er det ikke gråd, det er brok og oftest er det bare en sut der skal til før han sover videre. Men den meget afbrudte søvn er hårdt både for mig og min søn. Er det normalt at de sover 2 timer efter de er stået op eller er det grundet den afbrudte nattesøvn?

Han kan tage op til 3 lure dagligt, 2 korte af 25 minutters varighed og en længere på 1,5-2 timer, men hvornår han tager de korte og lange er der intet system i, dette er meget forskelligt. Hvornår jeg giver maden er også meget forskelligt, nogen gange er det lige når han vågner andre gange først 30-40-60 minutter senere da jeg vurderer at det først er der han er sulten. Vores anden udfordring er at han sagtens kan spise en flaske over 1-2-3 omgange over 1 time.

Jeg begyndte på skemad da han var 4 måneder, hvilket han er meget Intereseret i, især koppen med vandet;-) Men synes det er meget svært at få ind grundet den meget varierende rytme.

Det skal siges at han oftest efter en lur er utrolig glad, smilende og fysisk aktiv med legetøj og vende sig på maven osv. Det gode humør holder bare oftest ikke længe, ca 40-60 minutter. Herefter er han pylret og træt:-( Han virker både fysisk og psykisk "med".

Så mine spørgsmål opsummeret;

Er det muligt at lave en rytme, hvis ja, hvordan?

Er 6-8 spisninger(1000 ml) i døgnet okay?

Om morgenen når han vågner 05.30, bør jeg stå op med ham selvom han virker træt eller lade ham putte med mig til ham vågner og virker frisk?

Hvad kan skyldes den meget urolige søvn og de mange korte opvågninger?

Er det "normalt" kun at være glad og aktiv maks 1 time efter en lur (uanset varighed)?

Håber meget på din hjælp. Tak

Camilla

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mælkenedtrapning og søvn

Kære Helen, Hvordan får jeg vores søn til at sove bedre både dag og nat,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annoncer

Annonce