Annonce

Annonce

Brev:

Søvn og putning - 5 mdr.


25. marts 2015

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Søvn og putning - 5 mdr.

Hej Helen.

Jeg har i lang tid fulgt din brevkasse på sidelinjen, og nu har jeg selv brug for et par råd.

Min mand og jeg fik i slut oktober 2014 en dejlig søn. Han har i lang tid sovet ganske fint, ca 3 til 4 timer af gangen afbrudt af amning.

Den seneste tid har det dog ændret sig. Dels er han blevet svær at putte. Jeg plejer at amme ham i søvn, og det er gået ok, men nu vågner han efter 20-30 min, og så kan vi starte forfra. Han får lidt at spise, jeg tager brystet fra ham, og det accepterer han som regel efter et par gange. Jeg putter ham i tremmesengen, og så er det, at han vågner flere gange, inden han endelig falder i dyb søvn. Nogle gange kapitulerer jeg og tager ham med i dobbeltsengen, men så sover jeg bare ikke særlig godt.... Vi prøver at lægge en hånd på maven af ham, vugge sengen, tysse stille på ham osv, når vi kan mærke at han begynder at vågne, men det har ingen effekt. Nogle forslag til hvad vi kan gøre anderledes?

Han er også begyndt at vågne oftere og oftere om natten. Og det er helt klart brystet han vil have!!! Som regel sover han først ca. 3-4 timer, og der er han sulten. Men derefter kan han vågne hver time, og han vil egentlig bare sutte. Efter lidt tid kan jeg lægge ham fra mig igen, men som sagt vågner han så hver time til hveranden. Jeg er ved at være godt træt, og vi har brug for lidt råd.

Min mand er klar på at tage ham,- vi er dog lidt usikre på hvor lang tid, vi kan forvente, at den lille mand kan klare sig uden mad. Min læge mener ikke, at han overhovedet behøver noget fra 20 til 07, - det er jeg dog ikke ...


Annonce

... helt sikker på er realistisk. Hvor lang tid kan vi ca forvente, at det vil tage at vænne ham af med den "uvane"? Han tager ikke sut, men vi forsøger stadig at overbevise ham om, at det er en god idé:-).

Han er en stor dreng på 9 kg og 69 cm. Ellers er han sund og rask og en glad dreng. Indtil nu har jeg kun ammet. Kunne det være en idé at starte med noget grød nu, eller skal jeg vente, til han er de 6 måneder?

Han er begyndt at bevæge sig meget, så måske det også spiller ind på natteroderiet? Vi havde ikke de problemer i samme grad med storebror, som er 5 år, så vi er lidt på bar bund.

Som regel står vi op kl 07, han får mad og bliver puttet i barnevognen ca. kl. 09 hvor vi så følger storebror i børnehaven. Han sover som regel 1,5 til 2 timer ( af og til bliver til næsten 3 ), vågner ca. kl. 11- 11.30 og er vågen i ca. 2 timer. Så sover han fra ca. 13.30 til 16, nogle gange længere, og mellem 18 og 19 har han tit brug for en lille lur. Det er sjældent at han sover før kl. 22. Er dette er problem? Vi ville jo gerne, at han sov noget tidligere, men på den anden side er vi heller ikke interesseret i, at han vågner kl. 5-6 stykker, da det hele gerne skal passe med aflevering af storebror. Ved heller ikke om det realistisk med den alder han har?

Jeg ammer ham både, når han vågner og inden en lur, så jeg føler, at han får nok at spise i løbet af dagen, og at det altså ikke på grund af sult han vågner så meget om natten.

Jeg glæder mig til at høre fra dig og tak for en rigtig god brevkasse. Beklager den lange forklaring…

Med venlig hilsen
Anita

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Nattesøvn - 4 mdr.

Kære Helen, Jeg fødte min skønne Milo i slutningen af september. Vi har...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 mdr og dagsrytme

Kære Helen Tusind tak for svaret på mit første brev! Det var virkelig noget,...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Hvordan skaber vi en rytme?

Hej Helen Kan du ikke uddybe, hvad du mener, når du skriver at ‘man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Baby på 5 måneder gider ikke spise grød/mos mere?

Hej Helen, Tak for dit sidste svar. Ellen er nu ca. 5,5 måned og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og problemer med nattesøvnen

Kære Helen Jeg har en sød og meget nysgerrig og opmærksom datter på 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce