Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster råber af lillebror


1. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Storesøster råber af lillebror

Kære Helen,

Jeg har før skrevet til dig ang. vores piges reaktioner på at være storesøster, men der er kommet nyt til, hvor jeg håber du kan hjælpe lidt med et par gode råd.

Lillebror er 6.5 mdr og vores pige 2 år ældre, ret præcist. Jeg synes det er gået lidt i hårdknude herhjemme ift. vores piges accept af lillebror. Nogle gange synes hun han er meget spændende - det er spændende at han kravler lidt, spiser rigtig mad, får tænder osv. Men hun kan også se sig rigtig sur på ham.

Som oftest råber hun af ham så snart hun ser ham. 'Nej lillebror! Nej! NEEEJ!' og sådan bliver hun ved. Og det er bare ved synet af ham. Det driver mig ærlig talt til vanvid. Vi prøver at sige at han gør jo ingenting, eller spørge til hvad hun synes han gør der er så forkert. Han må ikke se på hende, på hendes kop, på hendes mad... you name it!
Det er lidt en ond spiral. Jeg er ved at være godt træt af hendes råberi, og så får hun jo også at vide at hun skal altså stoppe. Så det bliver til en del negativ opmærksomhed, hvilket nok ikke hjælper på sagen.

Der er også kampe om legetøjet, hvilket jeg dog tænker er meget normalt, men der er vi jo nok slemme til at tage lillebrors parti. "Nu leger lillebror lige med det, så du ...


Annonce

... må finde noget andet'.. Hun får dog lov til at få det, hvis hun finder noget andet til ham, som han vil have i stedet.

Jeg har haft det hårdt her i den første tid som familie på fire, og vores pige har virkelig prøvet mine grænser af. Også til en grad hvor jeg er kommet til at råbe ad hende. Det er jeg bare overhovedet ikke stolt af, og har arbejdet rigtig meget med det, så det er meget længe siden det er sket. MEN, hun har opfanget at sådan gør man når man er sur. Det er jeg bare så ked af. Hvordan lærer man hende at det ikke er en god måde at reagere på? Jeg håber hun lærer ved at se at jeg ikke gør det mere. Men skaden er måske sket?

Fordi hun har set mig råbe, accepterer jeg også at hun føler hun skal. Så derfor spørger jeg nogle gange om hun har brug for det, og vi har en regel om at hun må gå på legeværelset og råbe alt det hun overhovedet vil.

Problemerne kan måske skyldes at hun ikke føler hun får nok opmærksomhed, men vi giver hvad vi kan. Og hun er også afsted på ture alene med mor og/eller far. Skal tiden bare hjælpe os, eller er der ikke noget vi kan gøre for at vores søde lille pige kan blive mere glad og afslappet herhjemme.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Søvn i børnehaven

Hej Helen, Vores datter på 2,7 år blev efter nytår flyttet fra vuggestuen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annoncer

Annonce