Annonce

Annonce

Brev:

Storesøster råber af lillebror


1. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Storesøster råber af lillebror

Kære Helen,

Jeg har før skrevet til dig ang. vores piges reaktioner på at være storesøster, men der er kommet nyt til, hvor jeg håber du kan hjælpe lidt med et par gode råd.

Lillebror er 6.5 mdr og vores pige 2 år ældre, ret præcist. Jeg synes det er gået lidt i hårdknude herhjemme ift. vores piges accept af lillebror. Nogle gange synes hun han er meget spændende - det er spændende at han kravler lidt, spiser rigtig mad, får tænder osv. Men hun kan også se sig rigtig sur på ham.

Som oftest råber hun af ham så snart hun ser ham. 'Nej lillebror! Nej! NEEEJ!' og sådan bliver hun ved. Og det er bare ved synet af ham. Det driver mig ærlig talt til vanvid. Vi prøver at sige at han gør jo ingenting, eller spørge til hvad hun synes han gør der er så forkert. Han må ikke se på hende, på hendes kop, på hendes mad... you name it!
Det er lidt en ond spiral. Jeg er ved at være godt træt af hendes råberi, og så får hun jo også at vide at hun skal altså stoppe. Så det bliver til en del negativ opmærksomhed, hvilket nok ikke hjælper på sagen.

Der er også kampe om legetøjet, hvilket jeg dog tænker er meget normalt, men der er vi jo nok slemme til at tage lillebrors parti. "Nu leger lillebror lige med det, så du ...


Annonce

... må finde noget andet'.. Hun får dog lov til at få det, hvis hun finder noget andet til ham, som han vil have i stedet.

Jeg har haft det hårdt her i den første tid som familie på fire, og vores pige har virkelig prøvet mine grænser af. Også til en grad hvor jeg er kommet til at råbe ad hende. Det er jeg bare overhovedet ikke stolt af, og har arbejdet rigtig meget med det, så det er meget længe siden det er sket. MEN, hun har opfanget at sådan gør man når man er sur. Det er jeg bare så ked af. Hvordan lærer man hende at det ikke er en god måde at reagere på? Jeg håber hun lærer ved at se at jeg ikke gør det mere. Men skaden er måske sket?

Fordi hun har set mig råbe, accepterer jeg også at hun føler hun skal. Så derfor spørger jeg nogle gange om hun har brug for det, og vi har en regel om at hun må gå på legeværelset og råbe alt det hun overhovedet vil.

Problemerne kan måske skyldes at hun ikke føler hun får nok opmærksomhed, men vi giver hvad vi kan. Og hun er også afsted på ture alene med mor og/eller far. Skal tiden bare hjælpe os, eller er der ikke noget vi kan gøre for at vores søde lille pige kan blive mere glad og afslappet herhjemme.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Rikke

Læs Helens svar »Annoncer

ProduktnyhederForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. januar 2018 | Opdragelse | 2 år, 7 mdr.

Vores datter vil ikke sidde ved spisebordet og spise

Hej Helen, Vores datter vil sjældent sidde ved spisebordet og spise. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2018 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Putning af dreng på 2,5 år

Hej Helen, Så skriver jeg igen. Vi har fået en del problemer med at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2017 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Storesøster holder på afføring

Hej Helen, Vi har tid hos en børnelæge i januar, men indtil da har vi brug...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2017 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Dagplejeskift og nattesøvn

Kære Helen, Jeg har skrevet før, og har nu igen lidt brug for råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2017 | Opdragelse | 2 år, 10 mdr.

Selvstændighedsalderen

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har nogle udfordringer i vores lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annoncer

Annonce