Annonce

Annonce

Brev:

Opstart i vuggestue - 11 mdr.


18. maj 2017

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Opstart i vuggestue - 11 mdr.

Kære Helen

Tak for dit råd om valg af vuggestue/ dagpleje. Det var en stor hjælp og vi har nu takket ja til vuggestuen (og bestilt jeres bog ;-)). Men nu overvejer jeg hvornår det vil være bedst for ham at starte. Vi har fået plads fra 1. juni, hvor vi under alle omstændigheder skal betale fra, men jeg er i tvivl om det vil være bedst at han skal starte der eller vente til efter sommerferien, så han starter i slutningen af juli/starten af august.

Jeg har det egentlig lidt svært ved at han skal starte da synes han er for lille til at blive passet ude med mange andre børn og mindre voksentid. Men jeg ved jo godt at mange børn starter væsentlig tidligere (han bliver 1 år i starten af juni) og jeg vil nok alligevel ikke have det meget bedre med det selvom det bliver et par måneder senere. Min datter var 14 måneder da hun startede og det var rigtig svært for hende, men som du også skrev kan de jo sagtens reagere meget forskelligt.

Den væsentligste grund til at jeg overvejer at vente til august er at jeg er nervøs for om opstart i juni vil give ham to indkøringsperioder hhv ved opstart og igen efter sommerferien og om det derved vil give ham en mere hård start på "vuggestue-livet". Vi holder ferie i Juli i mindst 3 uger (håber på 4).

En anden grund er, at han til August formentlig kan gå (på nuværende tidspunkt går han rundt ved møbler og lidt med gå-vogn). Jeg tænker det vil være en fordel at han lærer at gå hjemme, hvor jeg i højere grad kan hjælpe ham, så der ikke er alt for mange "fald-ulykker". Samtidig tænker jeg, at det kan være lidt hårdt at være kravlebarn i en vuggestue hvor større børn jo let kan kommen til at træde på fingrene mv, og hvor de jo også er på legeplads hvor de større børn kører rundt med vogne mv. Men igen ved jeg selvfølgelig godt at de fleste børn kun kravler når de starter i vuggestue, så måske det bare er mig der er lidt pylret ;-)

Argumentet for at starte i juni vil primært være at jeg herved har mulighed for at give ham en langsom og blid start i den forstand at jeg her ikke ...


Annonce

... behøver arbejde særlig meget ( min mand og jeg har eget firma, som han leder hvilket giver denne fleksibilitet). Jeg vil derfor både kunne give ham en lang indkøring (det vil jeg dog gøre under alle omstændigheder) og herefter i resten af juni give ham meget korte dage og måske et par fridage indimellem, hvis der er brug for det.

En anden grund er at han lige nu er et godt sted rent udviklingsmæssigt idet han ikke rigtig udviser seperationsangst for tiden og også er meget nysgerrig på nye ting. Han er blevet god til at lege lidt selv indimellem og har også været passet et par timer af bedsteforældre nogle gange og det er gået rigtig godt og næsten uden han er blevet ked af det. Det har dog kun været i vores eget hjem.

Det der vil passe resten af familien bedst er opstart i juni, særligt fordi jeg har haft vildt meget migræne de sidste par måneder og det efterhånden er ret tiltrængt at jeg kan "trække stikket" helt en del af dagen når jeg har migræne - man kan jo ikke rigtig melde sig syg fra barsel ;-( og jeg har også dårlig samvittighed over at det tager noget af mit overskud i forhold til min datter. Men omvendt vil det jo heller ikke give mere overskud hvis vi får to indkøringer ved at starte i juni...

Jeg er også i tvivl om hvilken model, der vil være bedst i forhold til min datter/storesøster. For fordelen ved at starte i juni vil jo være at lillebror har en længere periode med korte dage, men det betyder jo også, at der så er en længere periode, hvor han bliver hentet før sin storesøster. Jeg vil under alle omstændigheder gøre det du forslog med at forklare det ærligt til min datter og ved en tidlig opstart hvor jeg så ikke vil behøve arbejde så meget den første måned vil jeg så måske til gengæld kunne give min datter en fridag nogle gange hvor det så bare er os to mens lillebror er i vuggestue (når/hvis det går ok med indkøringen).

Som du kan læse har jeg mange forskellige overvejelser og hensyn, og jeg håber du vil dele din vurdering af det med mig.

På forhånd tak for hjælpen ❤️

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Aftensmad og natteroderi

Kære Helen. Tak for dine tidligere råd og vejledning. Jeg kunne godt bruge...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce