Annonce

Annonce

Brev:

Ammeproblemerne fortsætter


15. november 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ammeproblemerne fortsætter

Kære Helen

Jeg har en skøn lille datter på 2 måneder (født 12 september), og i hele hendes levetid har jeg oplevet problemer med amningen. Først smerter ved amningen, så senere en oplevelse af at have for lidt mælk og nu bliver mit bryst afvist til fordel for flasken. Jeg vil forsøge at forklare vores forløb så godt jeg kan.

På fødestuen var det svært for mig at få hende lagt ordentligt til, og jeg fik desværre hurtigt sår på mine brystvorter. Ammebrikker blev derfor en realitet allerede på fødestuen, hvilket skabte stor frustration hos mig. Jeg oplevede ikke, at hun spiste nok hos mig, og der var ikke mange synk under en amning. Efter at have læst internettet tyndt, kom vi tættere på en bedre teknik, og da hun var tre uger kunne jeg endelig smide ammebrikkerne.

Det gjorde stadig en smule ondt, og jeg henvendte mig derfor til en ammevejleder, som også undersøgte min datters mundmotorik og sutteteknik. Alt her var fint og lige som det skulle være. Vi har derudover også haft hende til kiropraktor, hvor hun er blevet behandlet for spændinger i både nakke og kæbe.

I dag gør det ikke længere ondt, når jeg ammer hende, men jeg oplever desværre stadig problemer. Jeg har den seneste måned oplevet, at hun ikke mættes når jeg ammer hende, og det har jeg og sundhedsplejersken også set på hendes vægt. Derfor er jeg blevet rådet til at supplere hende efter hver amning. Vi bruger Medelas Calma sutteflaske, og den har hun taget godt imod. Derudover bruger hun sut, især når hun skal falde til ro, og når hun sover. På trods af sutten, er hun god til at melde sig, når hun er sulten, og vi er ikke i tvivl om, at det er mad hun vil have, og ikke sutten, når hun meget bestemt spytter den ud efter kort tid i munden.

Lige nu kæmper jeg med, at jeg ikke føler, at jeg kan mætte hende. En amning foregår typisk på følgende måde:

Jeg ligger hende til det ene bryst, hvor hun ivrigt sutter og drikker indtil første nedløb er ovre. Herefter begynder hun at mase til mit bryst med hænderne, trække i brystet med mund og hænder, og til sidst slipper hun. Jeg forsøger at berolige hende, så hun bliver liggende til næste nedløb, men ...


Annonce

... her typisk uden held. Jeg kan nogle gange “massere” mælk ud til hende, hvilket får hende til at ligge lidt længere. Herefter tager jeg hende op og bøvser hende, men hun klynker og græder indtil jeg ligger hende til igen. Hun sutter i kort tid imens hun kæmper videre med mit bryst, for igen at slippe kort tid efter.

Herefter ligger jeg hende til det andet bryst, hvor “succesen” igen gentager sig. Efter gentagende gange at have forsøgt at ligge hende til, ender jeg med at ligge hende til det første bryst igen, og sådan kan jeg skifte frem og tilbage indtil hun til sidst bliver så frustreret, at hun bliver rigtig ked af det. Her giver jeg hende så en flaske med modermælkserstatning, som hun hurtigt og med stor velbehag drikker. Herefter er hun glad, træt og tilfreds.

Det gør mig enormt ked af det, at jeg ikke kan mætte hende, og at vi skal kæmpe så meget hver eneste gang. Det eneste tidspunkt jeg ikke kæmper med hende, er når mit bryst er helt spændt og fyldt om natten og efter mange timers søvn. Her spiser hun uafbrudt og ivrigt i 10-15 minutter, hvorefter hun falder i søvn.

Jeg har forsøgt at pumpe ud efter amningerne, da jeg ikke føler at hun tømmer brystet ordentligt, men der kommer ikke særlig meget mælk. Mine brystvorter bliver hvide eller mørke, på trods af at jeg har forsøgt mig med flere forskellige størrelser af tragte og styrker af vakuum.

Jeg giver hende efterhånden mere og mere erstatning, og jeg ved at det er vejen mod at amningen stopper, fordi min produktion falder grundet den manglende stimulering. Når jeg heller ikke kan holde produktionen oppe eller øge den ved at pumpe ud, så føler jeg, at det er ved at gå helt galt, og at jeg er havnet i et hamsterhjul, hvor intet jeg gør ift. amningen fungerer.

Jeg håber, at du kan give mig nogle input, så jeg kan komme videre. Jeg vil så gerne, at amningen fungerer for os. At hun bliver mæt ved mig, og ikke behøver at få flaske efterfølgende.

Her på falderebet er lidt flere oplysninger, som måske er gode at have.

Fødselsvægt: 3805 gram
Længde ved fødsel: 53 cm.

Nuværende vægt: 4750 gram
Længde: 59 cm.

Med venlige og håbefulde hilsner,
Julia

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ønsker at stoppe amning

Kære Helen. Jeg har suppleret amning med flaske fra min datter var ca. 5...

Læs hele brevet og Helens svar


25. marts 2024 | Amning | 3 mdr.

Ammer mere nat end dag

Kære Helen Vi har en dejlig pige på 3 måneder, der vokser og trives rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2024 | Amning | 1 mdr.

Væskebehov under amning

Kære Helen Vores lille dreng er nu 5 uger gammel, og jeg synes det går...

Læs hele brevet og Helens svar


7. januar 2024 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaskegivning liggende

Hej Helen Rigtig godt nytår til dig og din familie! Nu er det blevet min tur...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce