Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop - 1 årig


26. september 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Ammestop - 1 årig

Kære Helen,

Klokken er 23.46 - det er mandag (lidt endnu) og jeg har lige bidt i min hovedpude. I går nat bed jeg 2 gange i den, og i forgårs råbte jeg "FOR HELVEDE DA OSSE" da min 1 år gamle søn vækkede mig kl. 01.30, for 4. gang siden kl. 22.00. Ja, der er det jo så man bli'r rigtig ked og flov bagefter, over at man selv får teet sig som en 1 årig.

Jeg bliver egentlig eddike sur, fordi jeg føler at han vinder kampene hver nat, og jeg ved udemærket godt, at han ikke formår at være udspekuleret eller beregnende. Jeg ved det godt!

Han vil ammes! Skide værd med, at der ikke er noget mælk, han VIL til brystet de 800 gange han vågner hver nat. Sådan har det altid været.

Jeg har været RIGTIG glad for at amme ham, og jeg troede egentlig aldrig, at disse ord skulle komme fra min mund, men: "Jeg gider faktisk ikke amme ham længere". Jo, hvis vi kunne nøjes med amningen inden sengetid, men ofte er det både 3 og 4 gange i løbet af natten. Der er ikke noget mælk, og han falder også hurtigt i søvn igen når han først jeg har "åbnet baren" og han har "haget sig fast". Det værste er, hvis han melder ind tidlig morgen 5.30. Der er der nemlig lidt mælk, og hvis jeg "nægter ham adgang" vækker han hele hytten med sit skrigeri. Ja, det gør han også de andre gange, Men der, tidlig morgen, risikerer han at vække storebror, som jo ellers sagtens kan sove 1,5 time mere, hvis han ellers kunne få lov.

Jeg har forsøgt at stoppe natamningen utallige gange inden for de sidste par måneder, men jeg ender altid med at give efter. Han bliver simpelthen så ulykkelig hvis jeg blot forsøger at trøste og nusse, tilbyder vand, tilbyder sutten mv. Jeg er klar over, at han - i den grad - har et søvnassociationsproblem.

Han bliver puttet i vores seng, hvorefter jeg lægger ham over i sin egen når han sover. Han går fuldstændig amokka, hvis vi forsøger at putte ham i egen seng. Han sover højst 1 time eller 2 i egen seng, før han havner i vores, og sover mellem os resten af natten. Jeg har trøje på om natten, men han søger alligevel når han vågner, og han blir rasende hvis jeg forsøger at snyde ham med sutten.

Han er en glad dreng. Går, kravler på alt, siger små ord, gør ting på opfordring mv. Spiser godt og sover godt om dagen - Vi veksler mellem 1 og 2 lure alt efter hvor tidligt han er ...


Annonce

... vågnet. Her er det intet problem at putte ham, hverken i barnevognen eller hvis jeg lægger mig med ham. Han falder heller ikke i søvn med brystet i munden når jeg ammer til nat. Når han er færdig, slipper han og vender dig om på den anden side lægger sig til at sove. Men, når han vågner om natten, SÅ søger han brystet. Jeg er ved at få svip, for jeg vågner selv rigtig op hver gang.

Jeg hjemmepasser ham til han er minimum 2 år, og vi har derfor en stille og rolig hverdag med legestue 1-2 gange om ugen, alt efter hvordan det passer ind i hans soverytme.

Vores store søn på snart 5 sagde selv amningen fra omkring 1 års alderen. Det virker som om at lillebror selv kommer til at sige fra, den dag han står med studenterhuen i hånden. Suk altså også! Det er dejlig at amme - en hyggetår til natten. Det kan vi, for min skyld, sagtens fortsætte med lidt endnu. Men, måske er han blevet så stor, at det forvirrer ham? Måske er det bedst at stoppe amningen helt? Jeg er klar til at stoppe helt, hvis det stopper hans hyppige opvågninger efter brystet!

Min mand mener at et nat-outfit i form af en islandsk sweater med en elg og mormor-bh uden ammefunktion, samt en kold tyrker er vejen frem. Jeg er delvist enig (I det med sweatere og mormor bhen). Jeg kan bare ikke holde hans hjerteskærende gråd ud. Det strider imod alt i mig at han skal græde sådan. Omvendt bliver jeg også bare møg irriteret over at SKULLE tilbyde brystet om natten, for at han vil sove igen!

Om få uger har vi bryllupsdag... noget vi ellers aldrig fejrer, men min mand har "krævet", at vi skal i biografen og ud og spise. Bare os to. Vi trænger også til det, og jeg glæder mig til en aften uden børn. Jeg har endnu ikke prøvet at være væk fra lillebror mere end et par timer ad gangen, og da slet ikke om aftenen ved sovetid. Men, der bliver lagt lidt beslag på glæden, fordi putningen og hans evindelige opvågninger er et stort issue herhjemme.

Storebror er afsat til overnatning hos farmor og farfar, og min mor kommer hjem til os og passer lillebror. Begge drenge er tæt knyttet til mormor og ser hende 3-4 gange om ugen. Han elsker sin mormor og omvendt, men jeg tænker allerede hvordan det dog skal gå at få puttet ham.

Kære Helen. Råd modtages med kyshånd.

Mange hilsner
fra en træt mor med trætte bryster.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. januar 2018 | Opdragelse | 14 mdr.

Svært at være mor til to

Kære Helen Tak for dine råd omkring putning af vores datter, som i en alder...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2018 | Diverse | 14 mdr.

Tandbørstning af 1 årig

Hej Helen. Det startede som en god stund for min datter at få børstet hendes...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Amning | 12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen, Jeg har et par spørgmål mht Ammestop. Pt. Ammer jeg stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natterenderi og amning

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi er tæt på grådens og desperationen...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annoncer

Annonce