Annonce

Annonce

Brev:

Afvisning af brystet og sengetid


12. juni 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Afvisning af brystet og sengetid

Kære Helen,

Mange tak for dit sidste svar - og nu skriver jeg sørme igen. Det er som om den ene problemstilling bare overtager den anden - men sådan er det jo nok bare at have småfolk!

Da jeg for få dage siden skrev til dig var mit spørsmål vedrørende amninger - fra tre til to. Min datter blev 10 måneder den 8. august og jeg ammede hende på det tidspunkt kl. 9.15 før formiddagslur, kl. 18.50 før sengetid og kl. 23 (dreamfeed).

Der sker så det at Sonia, den 10. august, hvor jeg stadigvæk har ammet før formiddagsluren, pludselig ikke vil ammes før sengetid - vi ligger på sengen som vanligt, hun kaster sig til siden og græder og skubber mig væk. Der er ikke noget at gøre, hun vil ikke. Selv om jeg har glædet mig til at stoppe amning ved 12 måneder er det ret mærkeligt at hun pludselig afviser brystet.

Samme aften gik jeg ind kl. 23 og gav hende et dreamfeed som vanligt - det ville hun gerne være med til (men hun sov jo altså også!).

Dagen efter hun første gang afviste aftenamningen prøvede jeg så at tilbyde hende brystet inden formiddagsluren - men nej tak, hun græd og skubbede mig væk igen. Jeg har fortsat med dreamfeed-måltidet, men er nu i tvivl om jeg bør gøre det, eller helt stoppe? Jeg kan se på et af dine gamle breve at der ikke er nogen grund til at prøve at introducere en flaske nu (det har hun aldrig fået) - men er hendes afvisning tegn på at hun nu har fået den mælk hun har behov for, eller? Hun får små ostehapsere hver dag, og yoghurt naturel med frisk frugt hver eftermiddag kl. 14. Skal jeg putte komælk i hendes havregrød om morgenen i stedet for vand (eller halv vand, halv komælk)?

Som jeg skrev til dig har jeg aldrig brugt mme til hende - eller i hendes mad (jeg brugte modermælk de første måneder). Skal jeg begynde at give hende det i en kop? Hvornår og hvor meget? Og hvor længe skal man så blive ved med mme i kop og i mad? Jeg bor jo i England, så jeg ved ikke hvilket mærke jeg skal købe, men det kommer måske ud på ét? Jeg vil gerne undgå at der er en masse unødige tilsætningsstoffer i pulveret...

Er det i øvrigt meningen at hun skal kunne drikke af en åben plastickop med to hanke nu? Jeg holder et lille glas med vand når hun drikker - og giver hende af en flaske med drikketud til sidst i måltidet så hun kan "drikke igennem" hvis hun ikke har fået helt nok af glasset (der ryger jo en del ved siden af!).

Og endelig har jeg et spørgsmål vedr. Sonias sengetid. Hun har altid haft en sengetid der hedder kl. 19, men jeg er i tvivl om vi skal holde hende længere oppe nu; de sidste par uger (altså også før hun afviste brystet) er det blevet ualmindelig svært at lægge hende i seng - mod 5-10 minutter før tager det nu mellem 45 og 70 minutter! Hun kaster sig rundt i sengen, kan slet ikke finde ro, og begynder også indimellem ...


Annonce

... at græde hysterisk selv om jeg sidder ved siden af og holder hende i hånden eller har mine hænder på hendes ryg eller mave. Måske fordi hun selv bliver frustreret over at hun ikke kan overgive sig? Der sker meget lige nu - de sidste par uger er hun begyndt at rejse sig op uden at støtte sig til noget - og hun står i ca. 10 sekunder, helt stabilt, før hun sætter sig ned igen. Jeg tænker at det ikke varer længe før hun prøver at tage nogle skridt? Det spiller måske også ind ift. hendes uro?

Grunden til at jeg spørger til puttetid er også at Sonia nu er begyndt at tage sin eftermiddagslur et kvarter senere: kl. 14.45-15.15. I går - men det var nok en enlig svale! - vågnede hun efter 35 minutter som vanligt, men faldt i søvn igen i klapvognen og sov til kl. 16, hvor jeg faktisk vækkede hende (af frygt for at det ville æde af nattesøvnen). Men som sagt, det har vi aldrig oplevet før.

Hvor længe kan de være oppe når de er 10 måneder? Spørgsmålet er så også hvordan vi er sammen hvis vi skal holde hende oppe lidt længere; i dag får hun bad kl. 17.30 hver 2. eller 3. dag og spiser aftensmad kl. 18. Aftensmaden varer gerne til 18.40, hvor vi sætter rolig musik på og børster tænder, skifter ble og giver hende nattøj på. Kl. 18.50 har jeg så været vant til at gå ind i soveværelset, amme hende på sengen og lægge hende i egen seng (vågen). Hvis vi nu skal lægge hende i seng kl. 19.30 - eller endda kl. 20 - hvad gør vi så? Hun er generelt ret "hyper" på det tidspunkt, hopper rundt i skødet og kan slet ikke finde ro (det er så det der fortsætter inde i sengen). Jeg forsøger indimellem at læse en godnathistorie inden vi børster tænder, men så flipper hun helt ud - har slet ikke ro til at sidde og lytte og kigge i en bog på skødet af mig. Kan hun sidde med sit legetøj? Stimulerer det ikke for meget? Jeg har også prøvet lidt zoneterapi/massage for at få hende til at falde ned, men hun ormer sig væk og er fuld af krudt... Vi har i øvrigt ikke brugt godnatgrød - vi har simpelthen ikke kunnet nå det med en puttetid så tæt på aftensmaden.

Du får lige Sonias dagsplan igen:

6.30 Vågner, jeg går ind og putter med hende i sengen (uden amning - selvfølgelig)

7.30 Havregrød

8.50 1/2 bolle med smør og ost, frisk frugt

9.20 Formiddagslur (dagens "lange" lur ligger her; længde varierer, fra 35 minutter til 1 time og 15 minutter. Hun har netop haft en periode med 35 minutter, men har de sidste dage taget 1 time og 15 minutter!)

12.00 Frokost - brødhapsere og mos med kød eller fisk

14.00 Yoghurt naturel med frisk frugt

14.45-15.15 Eftermiddagslur

15.45 1/2 bolle med smør og ost, frisk frugt

18.00 Aftensmad

19.00 I seng

Det var - igen - utrolig mange spørgsmål. Det er så rart at kunne søge hjælp hos dig:-)

Med venlig hilsen

Charlotte

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. marts 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Stoppe med natteamning og flaske om dagen

Kære Helen Tak for dine gode og anvendelig svar i denne brevkasse. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Protesterer mod høj stol og ske

Hej Helen Mange tak for en god brevkasse, den hjælper os med at komme videre...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2018 | Diverse | 8 mdr.

Søvn, babysvømning og bøger

Kære Helen, Tak for dit tidligere svar. Jeg kan nu putte hende i sengen uden...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Ny døgnrytme - 9 mdr.

Hej Helen Jeg har et spørgsmål vedr min datters døgnrytme. Min datter er...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Opfølgende spørgsmål - hjælp med at sove i egen seng

Hej Helen Jeg har et opfølgende spørgsmål til mit brev om at lære min søn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Naturlægemidler

Naturlægemidler skal registreres af lægemiddelstyrelsen og godkendes normalt ikke til børn under 2 år.

Naturlægemidler (f.eks. Echinamin) skal være mærket: 'Bør ikke anvendes til børn under 2 år'.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce