Annonce

Annonce

Brev:

Grøn afføring - 2 måneder


1. august 2016

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Grøn afføring - 2 måneder

Hej Helen,

Tak for dit svar til vores forrige mail - vores lille dreng som nu har rundet de 8 uger trives vældig og har fået sig en fast daglig rytme med meget mindre gråd og meget mere søvn end vi oplevede i hans første leveuger.

At vi henvender os nu skyldes at han stort set siden han blev født har haft både gule og grønne afføringer hver dag, og det er de grønne der har bekymret os. Når vi har nævnt det for vores sundhedsplejerske og læge ved de almindelige tjek har de slået det hen med at det kan skyldes så mange ting og at det ikke er noget vi skulle bekymre os om når han trives så godt. For vores søn er det lige så normalt med de grønne afføringer som de gule.

Jeg spiser variet kost, det eneste jeg får fast hver dag er 2-3 kopper kaffe med mælk, og jeg har derfor tænkt om det kan skyldes disse han ikke kan tåle ( jeg drikker ikke mælk udover det jeg får i min kaffe ). Jeg holdte derfor pause med kaffen for at se om det hjalp, men afføringen var stadig grøn.

Vi har søgt lidt om hvad grøn afføring kan skyldes på nettet og her stødte vi på en beskrivelse på ammenet.dk hvor der står at grøn afføring tit ses ved kvinder der har overproduktion af mælk.

De symptomer på overproduktion som beskrives kan vi genkende herhjemme :
- mælken sprøjter når han giver slip på brystet i starten af amningen og generelt oplever jeg mange gange i løbet af en dag at mælken står ud fra brysterne som springvand - også når han ikke ligger ved brystet.
- Han kløjes ofte i mælken fordi den løber så stærkt.
- Hver amninger præget af at han tager fat og giver slip hele tiden indtil han når ind til den fede mælk som løber langsommere. ...


Annonce

...
- En amning var oftest kun 5 til 10 minutter.
- Han bøvser meget og har luft i maven samt gylper en del.
- Mine bryster bliver hurtigt overfyldte og ømme i løbet af en dag.
- han har grøn afføring hver dag.
Jeg malker ikke ud eller på nogen anden måde stimulerer mælkeproduktionen. Den store mælkemængde har været der fra begyndelsen.

Det har bekymret mig at amningerne ikke varer i længere tid end 5-10 minutter af gangen ( de 5 - 10 minutter er intervallet hvor han spiser, selve ammeprocessen tager længere tid fordi han slipper brystet så mange gange, så vi sidder oftest i 15-20 minutter ved hver amning ), men han tager på som han skal og stortrives generelt ( vejede ved fødsel 3500g og vejede 5750g for 10 dage siden ) så det er ikke fordi han får for lidt at spise. Han har ca. 6-10 tunge tissebleer om dagen og 8-10 afføringer ( når det er gul afføring er det grynet og når det er grønt er det mere fast og klæberigt ).

Vores spørgsmål til dig går på om du også tænker den grønne afføring kan skyldes overproduktion og i så fald hvordan jeg konkret skal forholde mig til den daglige amning for at gøre dem bedre for vores søn? Som det er nu, så spiser han hyppigt i sine vågne timer, ca hver 1,5-2 time. Jeg har prøvet at sætte intervallet op til at der går ca 3-4 timer mellem hver amning ( hvilket der også går når han tager sine lange lure om natten, formiddagen og eftermiddagen ), men han viser tegn på sult inden da og det er derfor ikke som sådan et fast ammemønster.

Eller tror du nærmere det bare er sådan hans afføringsmønster nu en gang er og at der ikke er grund til videre bekymring ?

På forhånd tak for dit svar.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. januar 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen. Tak for dit svar sidste gang. Jeg har overvejet dine råd og har...

Læs hele brevet og Helens svar


22. januar 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn om dagen og gøre barnevognen tryg igen

Kære Helen. Efter at have brugt din brevkasse rigtig meget, har jeg nu valgt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

10 uger og putning

Hej Helen. Jeg har en datter på 10 uger der fuld ammes og generelt trives...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2017 | Amning | 2 mdr.

Silica

Kære Helen Kort og præcist: Må man tage Silica, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annoncer

Annonce