Svar: Gravid og spiral?
Ja man kan godt blive gravid med en spiral. Den er ca 98-99 pct sikker.
Der kan ske det at spiralen ryger ud uden at man har opdaget det, men man kan også godt have spiralen siddende og blive gravid alligevel.
Når man bruger spiral så er der en lille risiko for at man kan blive gravid uden for livmoderen, det vil sige at fosteret sætter sig fast i æggelederen, æggestokkene, livmoderhalsen, eller i bughulen. Et foster der sætter sig fast her vil ikke være levedygtigt og vil derfor enten gå til grunde af sig selv eller vil ...
... skulle fjernes. En graviditet uden for livmoderen vil give almindelige graviditetssymptomer.
Et foster kan dog også godt sætte sig fast i livmoderen selv om der er en spiral. Ønsker man ikke barnet vil man få foretaget en abort, men ønsker man barnet vil man nogle gange kunne fjerne spiralen og fosteret vil leve videre.
Har man mistanke om graviditet, når man har spiral, er det meget vigtigt at man kontakter sin læge hurtigst muligt og får lavet en gynækologisk undersøgelse. I tilfælde af graviditet skal spiralen altid fjernes.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!