Annonce

Annonce

Vegetar og veganer


28. januar 2022

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have modermælkserstatning i mindst to år.

Det anbefales også, at mødre, der spiser en kost med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, tager et dagligt tilskud af B12-vitamin under graviditeten og i hele ...


Annonce

... ammeperioden.

Børn, der ikke tilbydes mælk, mælkeprodukter og æg (og som lever vegetarisk eller vegansk) skal have et dagligt tilskud af B12 vitamin med henblik på at forebygge irreversible neurologiske skader. Tilskud af B12-vitamin kan gives i form af en fint knust børnevitamintablet indeholdende 1 mikrogram B12-vitamin dagligt. Tilskuddet bør gives fra barnet starter på skemad og senest fra 6 måneder. Ved at anvende børnevitamintabletter sikres barnet også tilskud af de vitaminer og mineraler, som det i øvrigt er i risiko for at mangle f.eks. jern, zink, calcium mm.

Det anbefales generelt, at børn under 2 år ikke lever vegansk, da det kan være vanskeligt at opfylde barnets ernæringsbehov.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce